Trump azzal dicsekedett, hogy információi vannak Macron szexuális életéről

Donald Trump azzal dicsekedett közeli munkatársainak, hogy amerikai hírszerzési forrásokból származó titkokat tudott Emmanuel Macron szexuális életéről – írja a The Guardian.

Az ügyről eredetileg a Rolling Stone magazin számolt be azt követően, hogy bírósági dokumentumok kerültek nyilvánosságra Trump floridai otthonában augusztus 8-án tartott házkutatás során talált titkos és nemzetvédelmi iratokról, amelyek egy „info re: President of France” elnevezésű aktát említenek.

Nem világos, hogy a Macronról szóló akta titkosított volt-e, illetve hogy mit tartalmazott. A Rolling Stone azonban azt állította, hogy a Mar-a-Lagóban lefoglalt iratok hivatalos leltárában való említése „transzatlanti kiborulást” okozott Párizs és Washington között.

A francia nagykövetség szóvivője azt mondta:

„Nem kommentáljuk az Egyesült Államokban folyó jogi eljárásokat, és … a nagykövetség nem kért a kormánytól semmilyen információt a Trump volt elnök rezidenciáján lefoglalt dokumentumokkal kapcsolatban”.

Sem a külügyminisztérium, sem Trump hivatala nem eddig nem kommentálta az ügyet.

A Rolling Stone beszámolója szerint Trump elnöksége alatt és után azt állította néhány legközelebbi munkatársának, hogy ismeri Macron magánéletének részleteit, amelyeket olyan „hírszerzési információkból” szerzett, amelyeket látott vagy amelyekről tájékoztatták.

Macron kezdetben jó viszonyt ápolt Trumppal és meghívta őt a 2017-es Bastille-napi katonai parádéra, alig két hónappal megválasztása után.

A két vezető között azonban nem sokkal később megromlott a viszony, különösen azután, hogy Macron nem tudta meggyőzni Trumpot arról, hogy fenntartsa az Iránnal kötött nukleáris megállapodást, és Trump 2018-ban kivonta az Egyesült Államokat az egyezményből.

Az amerikai és a francia vezető Trumpnak az észak-szíriai csapatkivonásra vonatkozó hirtelen parancsán és a Nato iránti bizalmatlanságán is konfliktusba kerültek egymással.

2019 decemberében Trump az ENSZ-nagykövetek egy csoportjához intézett beszédében Macronról azt mondta, hogy „púp a hátán”.

Rothschildnak adta ki magát egy ukrajnai nő, így férkőzött Trump közelébe

Az oroszajkú 33 éves Inna Yashchyshyn a gazdag európai zsidó bankárdinasztia Anna de Rothschildjának adta ki magát.