Rothschildnak adta ki magát egy ukrajnai nő, így férkőzött Trump közelébe

Az oroszajkú 33 éves Inna Yashchyshyn a gazdag európai zsidó bankárdinasztia Anna de Rothschildjának adta ki magát.

Egy ukrán származású nő bejutott Donald Trump volt amerikai elnök floridai Mar-a-Lago birtokára, és magas rangú republikánus tisztviselőkkel találkozott, miközben azt állította, hogy a híres európai zsidó bankárdinasztia, a Rothschild család tagja – derül ki egy új amerikai vizsgálati jelentésből.

A szóban forgó nő a 33 éves Inna Yashchyshyn, aki Anna de Rothschild hamis személyazonosságával, valamint egy drága Rolex karórával és egy új Mercedes Benz AMG G63-as autóval érkezett Mar-a-Lagóba

– olvasható a The Pittsburgh Post-Gazette és a Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) jelentésében.

Ki ez a magát Rothschildnak valló nő, aki Trump közelébe férkőzött?

Inna Yashchyshyn, egy Ukrajnában született, az Egyesült Államokba bevándorolt, 33 éves orosz anyanyelvű nő, aki különböző jótékonysági szervezetekkel, konkrétan a miami United Hearts of Mercyvel, valamint az Ambit Energy nevű céggel áll kapcsolatban.

Mindkét vállalatot csalással gyanúsították, amint azt az OCCRP megjegyezte. Yashchyshyn ellen jelenleg is folyik a nyomozás az Egyesült Államokban és Kanadában.

Az FBI hamis amerikai és kanadai útlevelek másolatának van birtokában, amelyeken Anna de Rothschildként szerepel a neve, bár maga Yashchyshyn ártatlannak és áldozatnak vallja magát ebben a helyzetben, mondván, hogy mindezt egy korábbi üzleti partnere hamisította, hogy árthasson neki.

„Ez mind hamisítvány, és semmi sem történt”

– mondta Yashchyshyn a Pittsburgh Post-Gazette szerint.

Ennek ellenére vannak bizonyítékok ellene. Konkrétan olyan fotók és videók, amelyeken Yashchyshyn 2021 májusában a Mar-a-Lago területén látható, ahol Trump és más magas rangú republikánus tisztségviselőkkel találkozott. Ahogy azonban a Pittsburgh Post-Gazette beszámolója megjegyzi, ő azt állítja, hogy ezek is hamisítványok.

Igor Sushko on Twitter: „🚨 #Russian spy pretending to be a „Rothschild” totally and completely infiltrated #Trump’s inner circle & had access to #MarALago.Source: https://t.co/umVD6FjM0S pic.twitter.com/p29NTxotED / Twitter”

🚨 #Russian spy pretending to be a „Rothschild” totally and completely infiltrated #Trump’s inner circle & had access to #MarALago.Source: https://t.co/umVD6FjM0S pic.twitter.com/p29NTxotED

Az OCCPR vizsgálata azt állítja, hogy találkozott Paul Barton ingatlanfejlesztővel és Elchanan „Elki” Adamker New York-i pénzemberrel és Trump-támogatóval a Karib-tengeren, hogy ingatlanügyletekben vegyen részt, bár az, hogy ezek megvalósultak-e, nem világos. Állítólag Adamker volt az, aki meghívta őt Mar-a-Lagóba.

„Mindig azt hittük, hogy a nagyapjának van pénze, és hogy ő egy oligarcha”

– mondta Barton az OCCPR szerint.

Ebben a minőségében tudott belépni Trump birtokára.

Miért aggasztó mindez?

Függetlenül attól, hogy Yashchyshyn állításai mennyire igazak, és mi lehetett a motivációja, az igazi probléma az eset mögött az, hogy egy személy képes volt hamis személyazonossággal beszivárogni a Mar-a-Lagóba.

Mindez az FBI Trump floridai birtokán tartott nagyszabású razziája közepette történik, amelynek során több száz olyan dokumentumot foglaltak le, amelyek eredetileg a Fehér Ház titkos dokumentumai voltak.

Ennek fényében kérdéseket vet fel, hogy mennyire voltak biztonságban ezek a titkosított dokumentumok Mar-a-Lagóban, és hozzáférhetett-e hozzájuk valaki, mint például Yashchyshyn.

Ráadásul annak ellenére, hogy Trump már nincs a Fehér Házban, még mindig az amerikai politikai diskurzus egyik kulcsfigurája és a Republikánus Párt meghatározó alakja. Mint ilyen, Mar-a-Lagót gyakran látogatják más magas rangú republikánus politikusok. Más szóval, gyakran ad otthont magas szintű információknak az amerikai törvényhozás egyes felsőbb köreiből.

Ez és az a tény, hogy ez Trump otthona, azt jelenti, hogy Mar-a-Lago a Secret Service szigorú őrzés és felügyelet alatt áll. Ennek ellenére valaki állítólag mégis be tudott lopózni oda hamis személyazonossággal.

„A kérdés az, hogy csalásról vagy hírszerzési fenyegetésről volt-e szó”

– mondta Charles Marino, a Secret Service korábbi felügyelője az OCCRP szerint.

„Már az is probléma, hogy feltesszük ezt a kérdést”.

Csak részlegesen hozzák nyilvánosságra Donald Trump-házkutatás nyilatkozatát

Trump a teljes dokumentum nyilvánosságra hozását követeli.