Antiszemita szurkolói miatt kétmillióra büntették a Szeged csapatát

Az MTK elleni meccs után a szegedi szurkolók nehezen viselték a vereséget, a stadionon kívüli viselkedésükért kell fizetni a csongrádi klubnak — írja az M4Sport.

Amint korábban megírtuk, “Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés” skandálással fogadták az MTK szurkolóit a Szeged ultrái azt követően, hogy a labdarúgó NB2 nyitófordulójában az MTK hazai pályán 2-1-re nyert a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen.

“Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés” – skandálták az MTK stadionnál

A szegedi szurkolók a meccs közben is a “gágágá-buzi MTK” rigmust skandálták, néhányan karlendítéseket mutattak be, miközben a hungaristák köszöntését, a “Kitartás”-t kiáltozták. 

Az MTK Budapest közleményben tudatta, rendőrségi feljelentést tesz a szegedi szurkolók antiszemita viselkedése miatt. Mint fogalmaztak,

„Az MTK Budapest labdarúgó csapata elfogadhatatlannak tart minden antiszemita és rasszista megnyilvánulást, bármilyen kisebbség elleni gyűlöletbeszédet, félelemkeltést.

Feljelentést tesz az MTK az antiszemita rigmusokat skandáló szurkolók miatt

Nyilatkozatot adott ki az MTK a szegedi szurkolókkal kapcsolatban.

A szegediek szintén elítélték az antiszemitizmus és rasszizmus mindennemű megnyilvánulását, és elhatárolódtak a stadionon kívül történt eseményektől. Emellett kiemelték, az ügyben tett feljelentéshez kapcsolódó eljáráshoz minden támogatást megadnak a hatóságoknak.

„Klubunk elítéli az antiszemitizmus és rasszizmus mindennemű megnyilvánulását, és elhatárolódik a hétfői, MTK elleni mérkőzés után, a stadionon kívül történt eseményektől. Az ügyben tett feljelentéshez kapcsolódó eljáráshoz minden támogatást megadunk a hatóságoknak, és annak lezárása után az érintett szurkolókkal szemben saját hatáskörben szankciókat hozunk”

— fogalmaztak közleményükben.

Az Ultras Szeged szurkolói csoport Facebook-oldalán megjelent bejegyzésben szintén elhatárolódtak a „néhány látásból ismert szurkoló” viselkedésétől.

„Szurkolótáborunk elítéli az antiszemitizmus és rasszizmus mindennemű megnyilvánulását, és elhatárolódik a hétfői, MTK elleni mérkőzés után, a stadionon kívül történt eseményektől.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága augusztus 15-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

A Fegyelmi Bizottság tárgyalás megtartása után az augusztus 1-jén lejátszott MTK Budapest-Szeged Merkantil Bank Liga-mérkőzéssel kapcsolatban a Szegedet 2 000 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, mert a mérkőzés lefújása után a stadiont elhagyó, annak közvetlen környezetében tartózkodó szegedi szurkolók részéről antiszemita, gyűlöletkeltő kifejezés hangzott el.

A szegedi ultrák elhatárolódtak az antiszemita szurkolóktól

Nyilatkozatot adott ki Szeged és az ultrák is.