A szegedi ultrák elhatárolódtak az antiszemita szurkolóktól

Pénteken közleményben reagált a labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia, miután az MTK rendőrségi feljelentést tett szegedi szurkolók antiszemita viselkedése miatt a két csapat hétfő esti mérkőzését követően – számolt be az M4Sport.hu

Az NB II első fordulójának hétfői rangadóját 2–1-re nyerte az MTK, amely csütörtökön közölte: rendőrségi feljelentést tesz szegedi szurkolók egy csoportjának antiszemita viselkedése miatt.

A klub honlapján az eset rövid összefoglalásában az áll, hogy a hétfői találkozó után a Szeged-Csanád Grosics Akadémia szurkolóinak egy csoportja gyűlölködő rigmusokat skandálva hagyta el a Hidegkuti Nándor Stadiont és környékét.

Szeged is jelentkezett egy rövid közleménnyel, melyben elítéli az érintett szurkolók viselkedését és szankciókat helyeztek kilátásba:

„Klubunk elítéli az antiszemitizmus és rasszizmus mindennemű megnyilvánulását, és elhatárolódik a hétfői, MTK elleni mérkőzés után, a stadionon kívül történt eseményektől. Az ügyben tett feljelentéshez kapcsolódó eljáráshoz minden támogatást megadunk a hatóságoknak, és annak lezárása után az érintett szurkolókkal szemben saját hatáskörben szankciókat hozunk.”

Ezzel egy időben az Ultras Szeged szurkolói csoport Facebook-oldalán megjelent bejegyzésben szintén elhatárolódtak a „néhány látásból ismert szurkoló” viselkedésétől.

„Szurkolótáborunk elítéli az antiszemitizmus és rasszizmus mindennemű megnyilvánulását, és elhatárolódik a hétfői, MTK elleni mérkőzés után, a stadionon kívül történt eseményektől.

A közel kétszáz fős táborból néhány, általunk látásból ismert „szurkoló” viselkedett elítélendő módon. Ahogy a múltban, úgy a jövőben is a sportszerű szurkolás hívei vagyunk és maradunk.”

Feljelentést tesz az MTK az antiszemita rigmusokat skandáló szurkolók miatt

Nyilatkozatot adott ki az MTK a szegedi szurkolókkal kapcsolatban.