Feljelentést tesz az MTK az antiszemita rigmusokat skandáló szurkolók miatt

Nyilatkozatot adott ki az MTK.

Ahogy a Neokohn is beszámolt róla “zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés” skandálással fogadták az MTK szurkolóit a Szeged ultrái a labdarúgó NB2 nyitófordulójában.

A hétfő esti MTK Budapest – Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es labdarúgó mérkőzés után a szegedi szurkolók egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva hagyta el az MTK stadionját és környékét. Az esetről videófelvételt készített egy megriadt 12 éves MTK szurkoló kislány, aki az édesapjával látogatott ki a mérkőzésre. Az MTK Budapest elítéli az antiszemitizmus és rasszizmus mindennemű megnyilvánulását, és ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a rendőrségen” – olvasható a nyilatkozatban.

Az MTK Budapest labdarúgó csapata elfogadhatatlannak tart minden antiszemita és rasszista megnyilvánulást, bármilyen kisebbség elleni gyűlöletbeszédet, félelemkeltést.

Tiltakozunk az érintett szegedi szurkolók antiszemita viselkedése ellen, akik esetenként már a mérkőzés alatt is elfogadhatatlan rigmusokat skandáltak. Kiállunk a megsértett, megbántott és megfenyegetett szurkolóink mellett, és az MTK családja nevében minden jóérzésű honfitársunkat arra kérjük, vállaljon szolidaritást velünk” – írja az MTK.

Az MTK Budapest eddig és ezek után sem fogja csendben eltűrni a történelem legsötétebb korszakait idéző gyűlölködést, és ezúton is szeretnénk biztosítani együttérzésünkről azokat a szurkolóinkat – és tágabb értelemben minden magyar embert -, akik az antiszemita megnyilvánulások miatt emberi mivoltukban megsértve és fenyegetve érezhették magukat” – folytatták.

A csapat a Szeged-Csanád Grosics Akadémia futballklub együttműködését kérték, hogy az érintett szurkolókat, saját hatáskörükben, a jogszabályok adta keretek között vonják felelősségre.

A történtek miatt az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, és a jövőben is minden egyes alkalommal így fog eljárni, ha antiszemita, rasszista, gyűlöletkeltő megnyilvánulással találkozik

– zárja a nyilatkozat.

“Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés” – skandálták az MTK stadionnál

A szegedi szurkolók a meccs közben is a “gágágá-buzi MTK” rigmust skandálták, néhányan karlendítéseket mutattak be, miközben a hungaristák köszöntését, a “Kitartás”-t kiáltozták.