“Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés” – skandálták az MTK stadionnál

“Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés” skandálással fogadták az MTK szurkolóit a Szeged ultrái azt követően, hogy a labdarúgó NB2 nyitófordulójában az MTK hazai pályán 2-1-re nyert a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen — olvasható a 444.hu-ra hivatkozva a Tett és Védelem Alapítvány honlapján.

A szegedi szurkolók a meccs közben is a “gágágá-buzi MTK” rigmust skandálták, illetve több néző egybehangzó állítása szerint néhányan a szegediek közül karlendítéseket mutattak be, miközben a hungaristák köszöntését, a “Kitartás”-t kiáltozták.

Szily László, a 444.hu szerzője is kint volt a meccsen, ahol elmondása szerint ezekből az eseményekből semmit nem látott-hallott. Egy szintén jelen lévő, régóta mérkőzésekre járó ismerőse szerint

a szegediek valóban azt skandálták, hogy “kitartás!.”, de ez nem hungarizmus,

hanem egy klasszikus honvédos szurkolói dal –

“Gyerünk Kispest, gyerünk Kispest, kitartáááás”

– szegediesített verziója lehetett.

A mérkőzés utáni jelenetekről az ismert MTK-szurkoló Radnóti Zoltán neológ rabbi posztolt egy videót a Facebookon. A felvételt a vallási vezető 12 éves lánya készítette, aki életében először járt MTK mérkőzésen. Radnóti azt írta a bejegyzés alatti hozzászólásában, hogy

“a rendőrség 5 méterre állt és nem állt be a haza induló MTK-drukkerek és a szegedi “szurkolók” közé”.

Az MTK, amellett, hogy az MLSZ-hez fordul az ügyben, az esetleges rendőrségi feljelentés jogi lehetőségét vizsgálja a stadion előtt történtek miatt. Ami a benti, többek által jelentett hungaristagyanús skandálást és mutogatást illeti, a klub megvizsgálja a meccsről készült videókat, illetve azt, hogy az ellenőri jelentésbe ez belekerült-e.

Az MTK az előző szezonban kiesett az NB1-ből, így került össze a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatával, amit Kiss-Rigó László püspök alapított, és a szeged-csanádi egyházmegye tulajdonában van.

A Mazsihisz levélben fordult az MLSZ-hez a durva zsidózás miatt

„Mocskos zsidók!” és „csak a kéményen át!” A múlt hétvégi Dorog-MTK meccsen elhangzottak miatt kéri alapos vizsgálatra Heisler András Mazsihisz-elnök Csányi Sándort, az MLSZ elnökét.