A Mazsihisz levélben fordult az MLSZ-hez a durva zsidózás miatt

„Mocskos zsidók!” és „Csak a kéményen át!” – a múlt hétvégi Dorog-MTK meccsen „szurkolt” így számos hazai drukker. A durva antiszemita bekiabálások miatt most levélben fordult Heisler András, a Mazsihisz elnöke Csányi Sándorhoz, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökéhez, hogy alaposan vizsgálják ki a történteket.

Egy hete a Dorog-MTK labdarúgó mérkőzésen súlyos incidens történt — kezdi a levelet Heisler. A dorogi szurkolók mintegy száz fős csoportja durva antiszemita rigmusokat skandált: „mocskos zsidók”, illetve „csak a kéményen át” – zúgott a lelátó. A Mazsihisz figyelemmel kíséri a folyamatot és várta, hogy az MLSZ markánsan reagáljon a történtekre.

Dorogi FC – MTK Budapest | 0-4 (0-1) | Merkantil Bank Liga NB II.| 3. forduló

2019.08.11. Merkantil Bank Liga NB II.| 3. forduló |2019/20 | MLSZTVDorogi FC – MTK Budapest | 0-4 (0-1) | összefoglalóIratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: …

Ez a Mazsihisz szerint nem történt meg, valószínűleg ezért írta az elnök most a levelet, emlékeztetve az MLSZ-t az FTC bátor kiállására az antiszemitizmus ellen az FTC-Maccabi Tel Aviv mérkőzés előtt, a sikeresen lezajlott budapesti Európai Maccabi Játékokra, valamint a miniszterelnök által meghirdetett zéró toleranciára.

Mindezekre tekintettel most levélben kéri a Mazsihisz:

„Az MLSZ ne hagyja, hogy a labdarúgópályák a félelem helyszínévé váljanak, lépjen fel annak érdekében, hogy a zsidó közösség tagjai megtarthassák biztonságérzetüket hazánkban, a labdarúgást pedig ne árnyékolja be a gyűlölet és a rasszizmus megnyilvánulása.”

A Mazsihisz szerint most arra van szükség, hogy az MLSZ kivizsgálja és az UEFA irányelveinek megfelelően szankcionálja az igen súlyos dorogi esetet.

Az MLSZ egyébként már múlt hét pénteken bejelentette, hogy fegyelmi eljárás indul az ügyben.

MLSZ on Twitter: „A beérkezett információk alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága kezdeményezte a hétvégi Dorogi FC-MTK Budapest férfi NB II-es bajnoki mérkőzéssel kapcsolatos fegyelmi eljárás indítását. / Twitter”

A beérkezett információk alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága kezdeményezte a hétvégi Dorogi FC-MTK Budapest férfi NB II-es bajnoki mérkőzéssel kapcsolatos fegyelmi eljárás indítását.

Egy nappal korában az MTK vezetése fordult a szövetséghez, mert kötelességüknek érezték kiállni a szurkolóik mellett, akiket a dorogi drukkerek durva antiszemita bekiabálásokkal provokáltak. Jelezték az MLSZ felé, hogy teljes mértékben elhatárolódnak a rasszizmus és antiszemitizmus minden formájától, és elvárják, hogy a hazai labdarúgás összes szereplője és illetékes szerve tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a jövőben ilyen vagy hasonló eset ne történhessen meg.