Feltárul az iráni rezsim igazi arca: száz korbácsütésre ítélték a gyászoló anyát

Ramezani fáradhatatlanul kampányolt azért, hogy igazságot szolgáltasson fiának, Pejman Gholipurnak, akit a hatóságok öltek meg a 2019-es országos tüntetéseken.

Az iráni klerikális rezsim a múlt héten 100 korbácsütésre ítélte Mahboobeh Ramezanit, amiért az „Anyák az igazságért” elnevezésű kampány részeként békésen tiltakozott fia meggyilkolása ellen, valamint azért, mert ellenezte a kötelező hidzsáb viselést.

Ramezani fáradhatatlanul kampányolt azért, hogy igazságot szolgáltasson fia, Pejman Gholipur számára, akit a hatóságok megöltek 2019-ben, miközben részt vett az emelkedő üzemanyagárak elleni országos tüntetéseken.

„Jól tudjátok, hogy az Aban lerombol titeket, és az Aban [mozgalom] folytatódik, hacsak nem ölitek meg az összes Aban családot, ahogyan azt tettétek a gyermekeinkkel”

– mondta a gyászoló anya.

Remezani az Abannal az iráni naptár szerinti november hónapra utalt, ugyanis 2019 novembere során a rezsim számos ellenségét, tüntetőket és sok másként gondolkodót likvidáltak.

Ramezani a múlt héten indította el tiltakozását egy Iránon belüli kampány részeként, amellyel a rezsim öltözködési politikája ellen tiltakozik, amely a nőket fejkendő viselésére kényszeríti.

Török média: Irán 35 ezer dollárt fizetett az izraeliek megöléséért ügynökeinek

A Sabah szerint a terrorsejt négy tagját június 17-én, az „utolsó pillanatban” tartóztatták le Isztambulban.