Török média: Irán 35 ezer dollárt fizetett az izraeliek megöléséért ügynökeinek

A Sabah új részleteket közölt a Taksim térhez közeli szállodában megszálló három izraeli turista ellen tervezett júniusi merényletről, egy feltételezett elkövetőről is közzétettek egy videót, amint felderíti a helyszínt.

Újabb részleteket tett közzé a török média szombaton egy állítólagos iráni kísérletről, amelynek célja izraeliek megölése volt a múlt hónapban Isztambulban.

A Recep Tayyip Erdogan török elnökhöz közel álló Sabah napilap szerint iráni ügynököknek azt az utasítást adták, hogy 35 ezer dollárért cserébe öljenek meg három izraeli turistát, akik az isztambuli Taksim tér közelében lévő szállodában szálltak meg.

A Sabah által közzétett videón egy férfi látható, amint a szállodában lévő helységeket fényképezi.

A lap szerint a terrorsejt négy tagját június 17-én, az „utolsó pillanatban” tartóztatták le.

כאן חדשות on Twitter: „צילמו את החדר של התיירות מישראל ותכננו לרצוח אותן תמורת 35 אלף דולר | תיעוד – כך הכינו האיראנים את ההתנקשות בטורקיה@ShaharAl2 @Yoav__Zehavi pic.twitter.com/cIRoGVedMo / Twitter”

צילמו את החדר של התיירות מישראל ותכננו לרצוח אותן תמורת 35 אלף דולר | תיעוד – כך הכינו האיראנים את ההתנקשות בטורקיה@ShaharAl2 @Yoav__Zehavi pic.twitter.com/cIRoGVedMo

A helyi média pénteken arról számolt be, hogy a török biztonsági erők július 14-én meghiúsítottak egy másik, iráni ügynökök által elkövetett merényletkísérletet is.

A jelentések egy hónappal azután érkeztek, hogy izraeli tisztviselők sürgős felhívást intéztek minden állampolgárhoz, hogy azonnal hagyják el Isztambult, és fontolják meg a nem létfontosságú utazásokat Törökország más részeibe, arra figyelmeztetve, hogy iráni ügynökök készek elrabolni vagy megölni ottani izraelieket, mivel Teherán bosszút akar állni az Izraelnek tulajdonított célzott likvidálásokért.

Iráni terrormerényletet hiúsítottak meg Törökországban

Izraelieket akartak gyilkolni.