Iráni terrormerényletet hiúsítottak meg Törökországban

Izraeli és török tisztviselők meghiúsítottak egy Törökországban működő iráni hálózat által izraeliek ellen elkövetett támadási kísérletet – számolt be róla a The Jerusalem Post.

Izraeli célpontok megtámadására irányuló iráni kísérletet hiúsítottak meg az izraeli biztonsági erők Törökországban – jelentette vasárnap délután a KAN News.

A jelentés szerint izraeli biztonsági tisztviselők tájékoztatták török kollégáikat arról, hogy török földön izraeliek ellen támadást akartak végrehajtani, és segítségüket kérték a támadások meghiúsításához.

A támadásokat állítólag egy Törökországban működő iráni hálózat tervezte.

Iráni bosszú

Az Iszlám Köztársaság bosszút esküdött Izrael ellen, Hasszán Szajad Hodajari ezredesnek a múlt hónapban Teheránban történt meggyilkolásáért. Hodayari a Kudsz Erők 840-es egységének helyettes parancsnoka volt, amely egység az Iránon kívüli izraeli és nyugati célpontok elleni terrorista műveletekért felelős.

A teheráni Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) egy héttel később újabb veszteséget szenvedett Ali Esmailzadeh, a Kudsz Erők egy másik tábornokának rejtélyes halála miatt, aki a jelentések szerint májusban lezuhant háza tetejéről.

Bennett: „stratégiát váltottunk Iránnal szemben, bármikor és bárhol cselekszünk”

Az Iránban az utóbbi hónapokban történt rejtélyes halálesetek sorozata után az izraeli miniszterelnök „fordulópontnak” nevezte az elmúlt évet Iránnal kapcsolatban.