Egy órán át halottnak tettette magát a texasi lövöldözést túlélő tanár

Arnulfo Reyes, a május végén 19 halálos áldozattal járó, Texas állam Uvalde városának egyik általános iskolájában történt lövöldözés egyik áldozata az ABC Newsnak adott interjújában beszélt a drámai eseményről.

Reyes, elmondta, hogy az osztálya éppen filmet nézett, amikor a 18 éves fegyveres, Salvador Ramos berontott az osztályterembe.

„A gyerekek hangosan kérdezgetni kezdték, hogy »Mr. Reyes, mi folyik itt«, mire én azt mondtam: »Nem tudom, de bújjunk az asztal alá… bújjunk az asztal alá és tegyünk úgy, mintha aludnánk« – mondta Reyes az interjúban.

Miközben Reyes és a gyerekek az asztal alá bújtak a tanár megfordult, és látta, hogy Ramos tüzet nyit.

Az egyik golyó eltalálta Reyes karját és a tüdejét. A második golyó a hátát találta el.

„Az egyik diák a szomszédos osztályból azt mondta: »Biztos úr, itt vagyunk bent. Itt vagyunk bent«, de ők már elmentek” – mondta Reyes.

Reyes azt mondta, hogy egy óra 17 percig tettette a halottat, de hallotta, hogy Ramos a terméből a szomszédos osztályterembe megy, hogy folytassa ámokfutását.

A rendőrök visszatértek, és végül betörtek Ramos osztálytermének ajtaján, mielőtt halálos lövést adtak le a fegyveresre.

Eddigre már Reyes 11 diákja halott volt.

A New York Post szerint a város rendfenntartói komoly ellenőrzésnek vannak kitéve a lövöldöző lekapcsolásában tanúsított késedelmes reakciójuk miatt.

Az iskolai körzet rendőrfőnöke, Pete Arredondo aznap nem hordott magánál rádiót, és hosszabb ideig nem ismerte fel, hogy az iskolában lövöldözés történt.

Obamának a texasi iskolai lövöldözésről is George Floyd jutott az eszébe

„Azok a gyerekek valóban ártatlanok voltak, ő nem” – írta válaszul Obamának egy korábbi fekete demokrata képviselőjelölt.