Kirk kapitány lehet a Twitter új arca

Elon Musk milliárdos vállalkozó szombaton válaszolt a legendás „Star Trek” színész, William Shatner megkeresésére, aki tudni szerette volna, hogy van-e esélye arra, hogy ő legyen a Twitter új „arca”.

Shatner azt követően ugrott be a beszélgetésbe, hogy számos híresség és baloldali beállítottságú szakértő panaszkodott Musknak a közösségi médiaplatform megvásárlásáról szóló üzletére – eredetileg azért, hogy megnyugtassa rajongóit és követőit, hogy nem áll szándékában elmenekülni a Twitterről, ahogyan azt egyesek már megfenyegették.

„BTW, mivel úgy tűnik, ez a legújabb „dolog” itt. Kijelentem, hogy maradok a Twitteren”

– tweetelte Shatner.

„Emellett szerintem @elonmusk imádnivaló. Továbbá, ezúton hozom nyilvánosságra: megpróbálom rávenni Elont, hogy vegyen fel engem a Twitter arcának. #Dumpthebird.”

Musk hat szavas válasza a Kirk kapitány színészének egyszerű volt:

„Mindig te leszel a kapitányom.”

A Warpcore alapítója, Sahil Mohan Gupta megjegyezte, hogy a szándékosan apolitikus Shatner elfogadása a Twitter új arcaként talán valójában pont beleillik Musk kinyilvánított semlegességi céljába.

„Kirk kapitány, mint a Twitter arca, a végső Kobayashi Maru lesz a szélsőjobb és a szélsőbal számára, ezért passzol @elonmusk fogadalmához, hogy egyformán irritálja őket, így valóban semleges közösségi médiaplatform lesz”

– mondta.

Musk elmondta, hogy a Twitterrel kapcsolatos víziója egy olyan színtér, ahol a beszéd valóban szabad. Elmondta, hogy ezt a víziót úgy tervezi megvalósítani, hogy nem lép túl a törvényen – és ezáltal a választók kívánságán -, hogy korlátokat szabjon a beszédnek. Olyan szabályok bevezetése mellett is kiállt, amelyek a bal- és a jobboldali szélsőségeket egyaránt bosszantják.

„Szólásszabadság alatt egyszerűen azt értem, ami megfelel a törvénynek. Ellenzem a cenzúrát, amely messze túlmutat a törvényen. Ha az emberek kevesebb szólásszabadságot akarnak, akkor kérni fogják a kormányt, hogy hozzon erre vonatkozó törvényeket. Ezért a törvényen túllépés ellentétes az emberek akaratával”

– tweetelte Musk a hét elején.

„Ahhoz, hogy a Twitter megérdemelje a közbizalmat, politikailag semlegesnek kell lennie, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a szélsőjobbot és a szélsőbaloldalt egyaránt fel kell háborítania”

– tette hozzá egy nappal később.

Kell-e félnünk attól, hogy Elon Musk megvette a Twittert?

Szégyen, hogy egy milliárdosra kell hagyatkoznunk, hogy megvédje a szólásszabadságot. Jelenleg azonban sajnos csak Elon Muskban bízhatunk. Jonathan Tobin véleménycikke.