Az Iráni Forradalmi Gárda vezetője rakétákkal fenyegeti Izraelt és Amerikát

Az amerikai szankciókkal kapcsolatban Hoszein Szalami, az Iráni Forradalmi Gárda főparancsnoka azt állította, hogy azok „minden tekintetben” megerősítették Gárdát.

Irán ellenségeinek, így Izraelnek és az Egyesült Államoknak „lejárt a szavatossága”, mivel egy új világrend van kialakulóban – fenyegetőzött szerdán Hoszein Szalami, az Iráni Forradalmi Gárda főparancsnoka – jelentette a Tasnim iráni hírügynökség.

Az Gárda katonái előtt a délnyugat-iráni Dezfulban tartott beszédében Szalámi figyelmeztetést intézett a zsidó államhoz, és betekintést engedett az Egyesült Államok által bevezetett szankciókkal kapcsolatos iráni megközelítésbe.

Szalami közvetlen fenyegetésként azt mondta, hogy Izraelnek „a rakéták keserű ízét kell elviselnie, ha nem vigyáz”.

Küszöbön állhat az iráni atomalku felélesztése

Közelebb van, mint valaha a megállapodás az iráni atomprogramról 2015-ben kötött többhatalmi atomalku felélesztéséről – örvendezett a perzsa iszlamista rezsim külügyminisztere.

Szalami, a The Jerusalem Post értesülései szerint azt állította, hogy Amerika „az erős, agresszív szankciók stratégiája” „minden tekintetben” megerősítette az Iráni Forradalmi Gárdát.

„Az ellenség fokozatosan visszavonul, és politikájuk már nem hatékony” – mondta. A múlt héten jelentették, hogy az Egyesült Államok fontolgatja az Gárda levételét a külföldi terrorszervezetek feketelistájáról, cserébe iráni biztosítékokért a közel-keleti de-eszkalációért cserébe.

„Új korszakba léptünk” – mondta a Gárda vezetője. „A nap leszállt a gonosz hatalmak felett” – jelentette ki, utalva Izraelre, az Egyesült Államokra és más nyugati nemzetekre. Az iszlám forradalom „felgyorsította a nyugati civilizációk erózióját és hanyatlását” – tette hozzá.

„Az előző évszázadot az ellenségek és a nyugatiak írták. Ez a muszlimok fogságának és rabszolgaságának évszázada volt, a modern tudatlanságé, egy olyan kétpólusú világé, amelyben a Nyugat fejlett, mi pedig elmaradottak és másoktól függőek vagyunk”.

„Nemcsak temetést tartunk mártírjainknak, hanem azonnali bosszút is állunk értük” – jelentette ki az Iráni Forradalmi Gárda vezetője, utalva a Kudsz Erők parancsnoka, Kasszem Szolejmáni meggyilkolására.

Irán az Irakban található „cionista bázisok” elleni támadással fenyegetőzik

A Forradalmi Gárda fenyegetőzése napokkal az észak-iraki Erbíl városa elleni iráni rakétatámadás után történt.