Irán az Irakban található „cionista bázisok” elleni támadással fenyegetőzik

Az Iráni Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) fenyegetőzése napokkal az észak-iraki Erbíl városa elleni iráni rakétatámadás után történt – írja az Arutz7.

A Forradalmi Gárda pénteken azzal fenyegetőzött, hogy csapást mér az általa „cionista bázisoknak” nevezett iraki bázisokra – jelentette az i24NEWS.

„Ha az iraki tisztviselők nem tesznek lépéseket a cionisták további bázisainak eltávolítására az országban, miközben biztonságunkat továbbra is fenyegetik ebből a térségből, habozás nélkül válaszolunk”

– mondta Ramazan Sharif IRGC-szóvivő.

„Természetes jogunk, hogy megsemmisítsünk minden olyan bázist, ahonnan bármilyen támadást hajtanak végre Irán biztonsága ellen, ez számunkra a vörös vonal”

– tette hozzá.

A megjegyzéseket az észak-iraki Erbíl városa elleni múlt vasárnap reggeli rakétatámadás után tette.

Az Al-Hadath szaúdi csatorna jelentése szerint a rakétákat Iránból indították, és megtorlásul a Forradalmi Gárda két tisztjének Szíriában történt megölése miatt, amelyet Izraelnek tulajdonítottak.

Irán később azt állította, hogy a támadás célja „titkos izraeli támaszpontok” megsemmisításe volt Irakban.

Egy magas rangú amerikai tisztviselő hétfőn azt mondta a The New York Timesnak, hogy az iráni rakéták által eltalált épület izraeli kiképző létesítményként is szolgált.

Később azonban Farnaz Fassihi, a New York Times tudósítója módosította eredeti cikkét, és azt mondta, hogy a Biden-adminisztráció egy tisztviselője közölte kollégájával, hogy a korábbi állítás nem helytálló.

Rakétatámadás érte a kurd fővárost

A kurdisztáni terrorellenes erők szerint a tucatnyi ballisztikus rakétát Irak területén kívülről indították.