Macron is kiakadt az Amnesty „apartheid-jelentésén”

Emmanuel Macron francia elnök a múlt héten kiállt az ellen, hogy Izraelt apartheid-államnak nevezték az olyan emberi jogi csoportok, mint az Amnesty International — írja a The Jerusalem Post.

Macronnak a franciaországi zsidó intézmények reprezentatív tanácsának (CRIF) éves vacsoráján kellett volna beszédet mondania, de lemondta egy fontos találkozót. Helyette Jean Castex miniszterelnököt kérték fel, hogy tartsa meg a beszédet, és ő olvasta fel az elnök üzenetét.

„Önökhöz hasonlóan engem is aggaszt az ENSZ Jeruzsálemről szóló határozata, amely továbbra is szándékosan és minden bizonyíték ellenére eltávolítja a zsidó terminológiát a Templomhegyről. Önök ismerik a Jeruzsálemhez való kötődésemet, ahol elnökként, vagy mielőtt elnök lettem volna, többször is jártam.

Jeruzsálem a zsidó nép örök fővárosa, mindig is ezt mondtam. Ez persze semmiképpen sem zárja ki, hogy elismerjük és tiszteletben tartsuk más vallások kötődését ehhez a városhoz, és ennek szellemében én magam is végigjártam 2020-ban az Óvárost, és meglátogattam minden szent helyet”.

„Jeruzsálem zsidóságának kétségbe vonása elfogadhatatlan, mint ahogy az is elfogadhatatlan, hogy a szabadságért folytatott igazságos küzdelem nevében civil szervezetek történelmileg szégyenletes kifejezésekkel éljenek vissza Izrael állam megbélyegzésére”

– mondta Macron nevében Castex.

Az izraeli Amnesty is bírálja a szervezet „apartheid-jelentését”

Molly Malekar szerint a szöveg túl felületes vádirat, amely figyelmen kívül hagyja az emberi jogi tevékenységet, és tévesen ábrázolja az izraeli arabokat tehetetlen áldozatként.

Hozzátette, hogy

„ahol minden polgár, vallásától függetlenül, megértette, hogy az egyetlen remény a közös béke. Az ilyen valótlanságokat terjesztő civil szervezetek nem teljesíthetik hitelesen a béke célját követelő hivatásukat.

Hogyan merészelünk apartheidről beszélni egy olyan államban, ahol az arab állampolgárok képviseltetik magukat a kormányban, a parlamentben, a vezetői, felelős pozíciókban?”.

tette hozzá Castex az elnök nevében:

„Ahogy ígértem, a Köztársaság elfogadta a Nemzetközi Holokauszt Emlékszövetség antiszemitizmus definícióját. Az antiszemitizmus elleni küzdelem európai ügy. Ezt mondtam tavaly január 27-én, a holokauszt áldozatainak emlékére rendezett nemzetközi nap alkalmából. Franciaország úgy döntött, hogy a rasszizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelmet az Unió soros elnökségének egyik fő prioritásává teszi. A harc természetesen nemzeti szintű, és az is marad. Franciaországnak, amely Európa legnagyobb zsidó közösségének ad otthont, utat kell mutatnia”.

A CRIF, a Francia Zsidó Intézmények Reprezentatív Tanácsa, a francia zsidók érdekeit képviselő más csoportok ernyőszervezete.

Robert C. Castel: Az Amnesty International és a harmadik dzsihád

A harmadik ideológiai háború a progresszívizmus dzsihádja a zsidó nép önrendelkezése ellen, az Amnesty International „jelentése” csupán egy elkésett hadüzenet.