Caroline Glick: A forradalom megérkezett Amerikába

Az amerikaiak nem a Kínából vagy Oroszországból érkező megszálló hadseregek, vagy akár az Al-Kaida terroristái, hanem a hazai forradalmárok miatt veszítik el szabadságukat – írja Caroline Glick a Jewish News Syndicate oldalán.

Hogyan veszíti el egy nemzet a szabadságát? Az egyik út természetesen az idegen hódítás. A történelem tele van példákkal arra, hogy nemzeteket idegen zsarnokság alávetett és rabszolgasorba taszított. Ma, az Egyesült Államokban az amerikaiak nem egy idegen hatalom, hanem hazai forradalmárok miatt veszítik el szabadságukat.

A forradalmárok képesek erőszakot alkalmazni, amint azt 2020 nyarán megmutatták, amikor felgyújtották és kifosztották az amerikai városokat. De általában véve a fegyverük nem a puska vagy a bakancs, hanem a démonizálás és a megfélemlítés. És most, hogy a Biden-kormányzat szilárdan a hatalomban van, az állam és annak elnyomó és kriminalizáló fegyverei szilárd támogatásával haladnak előre a forradalmukkal.

A múlt hónapban a forradalmárok és a kormányzat a kamerák előtt találkoztak Kamala Harris alelnök és a virginiai George Mason Egyetem diákjainak találkozóján.

Egy gyermekhangú diáklány arra használta fel a Harrisszel zajló meghallgatást, hogy a forradalom zsidók és Amerika elleni kegyetlen gyűlöletét hirdesse. Érzelmesen szipogott a maszkja alatt, és azt mondta Amerika második legmagasabb választott tisztségviselőjének, hogy megbántották az érzéseit, amikor a Kongresszus elfogadta az izraeli Vaskupola rakétaelhárító rendszer kiegészítő finanszírozásáról szóló törvényjavaslatot.

„A lépés miatt – jajgatott – „fáj a szívem, mert ez egy etnikai népirtás és az emberek elüldözése, ugyanaz, ami Amerikában történt, és biztos vagyok benne, hogy ezzel ön is tisztában van”.

Harristől azt lehetett volna várni, hogy leszólja a diákot, amiért antiszemita és Amerika-ellenes vérvádakat terjeszt. De ő nem így tett. Ehelyett megdicsérte a fiatal fanatikust. Azt mondta, „örül”, hogy a diák megosztotta a nézeteit.

„Ez arról szól, hogy a hangodat, a nézőpontodat, a tapasztalataidat, az igazságodat nem szabad elnyomni, és meg kell hallgatni, igaz? És ez az egyik dolog, amiért a demokráciában harcolunk, nem igaz?”.

„Az amerikai elit undorodik azoktól az értékektől és ideáktól, amelyek nagyszerűvé tették Amerikát”

„Amerika több embert segített abban, hogy szabad és prosperáló életet élhessen, mint bármely más hatalom a történelemben. De ezt az egész örökséget, ezeket az ideálokat és értékeket ma megpróbálja leépíteni ez a modern progresszív mozgalom” – mondta Gerard Baker a Wall Street Journal szerkesztője Budapesten tartott előadásán.

Harris viselkedését kétféleképpen lehet érteni, és mindkettő egyszerre igaz lehet. Lehetséges, hogy Harrist megfélemlítették. Nem akart konfrontációba keveredni egy kényes, síró lánnyal, aki a fájó szívéről beszélt. A nyafogó forradalmárokat leszólni nem néz jól ki. Sőt, legtöbbször a társadalomból való törléshez vezet.

Gondoljunk csak Dorian Abbot professzor sorsára. A Chicagói Egyetem neves geofizikusát, Abbotot meghívták, hogy ebben a hónapban tartsa meg az MIT rangos Carlson-előadását. De amikor kitudódott, hogy Abbot az egyetemre jön, az MIT forradalmárai a meghívás visszavonását követelték.

Kiderült, hogy Abbot bűnös a rossz gondolatok kifejezésében. Ellenzi a fehér diákok bőrszínük alapján történő akadémiai diszkriminációját. Harrishez hasonlóan az MIT adminisztrátorai is úgy döntöttek, hogy jobb lenne engedni a forradalmi csőcseléknek, mint kiállni a diákjaik azon jogáért, hogy Abbottól tanulhassanak.

A legtöbb amerikai egyetemen uralkodó rossz gondolkodású csőcselék a politikai életre is kiterjesztette csápjait. Ezen a héten Arizonában forradalmárok üldözték a mérsékelt demokrata szenátort, Kyrsten Sinemát egy nyilvános mosdóban. Szidalmazták és fenyegették őt, miközben a fülkében ült, és miközben kezet mosott a mosdóban. Sinema azért érdemelte ki a női mosdóban való szidalmazást, mert ellenzi a forradalmárok 3,5 milliárd dolláros, 2022-re szóló szociális tevékenységre szóló költségvetését.

A második ok, amiért Harris úgy dönthetett, hogy támogatja a George Mason diák Izraelt és Amerikát rágalmazó szavait, az az, hogy valószínűleg nagyon tetszett neki, amit a diák mondott. Ezzel el is érkeztünk ahhoz, hogy miről szól a forradalom, és hogy a Biden-Harris-kormányzat hogyan viszonyul annak céljaihoz.

Ahogy Barack Obama mondta a 2008-as elnökválasztás megnyerése után, a forradalom célja „az Amerikai Egyesült Államok alapvető átalakítása”. A forradalom középpontjában álló doktrína a kritikai fajelmélet. Ahogy Christopher Rufo, a Manhattan Intézet CRT-kutatója írta: „A kritikai fajelmélet hívei úgy vélik, hogy az amerikai intézmények, mint például az alkotmány és a jogrendszer, szabadságot és egyenlőséget hirdetnek, de csupán ’álcái’ a csupasz faji uralomnak. Úgy vélik, hogy a rasszizmus állandó, egyetemes állapot”.

Rufo így folytatta:

„A kritikai fajelmélet újrafogalmazza az elnyomó és elnyomott régi marxista dichotómiáját, a burzsoázia és proletariátus osztálykategóriáit a fehér és fekete identitáskategóriákkal helyettesítve. De az alapvető következtetés ugyanaz: az ember felszabadítása érdekében a társadalmat erkölcsi, gazdasági és politikai forradalom révén alapvetően át kell alakítani.”

Miért növekszik az antiszemitizmus a magasan képzettek körében?

A legújabb tanulmányok kimutatták, hogy az Egyesült Államokban a magasan képzett emberek hajlamosak erősebb ellenszenvet viselni a zsidókkal szemben, mint az alacsonyabb végzettségűek.

2020 elején Rufo leleplezte, hogy a szövetségi kormány, beleértve a kormányzati hivatalokat és ügynökségeket, valamint az amerikai fegyveres erőket is, megkövetelte alkalmazottaitól és katonáitól, hogy CRT-workshopokon és szemináriumokon vegyenek részt. A szemináriumok résztvevőit faji hovatartozás szerint különítették el. A fehér résztvevőknek el kellett ismerniük és meg kellett tagadniuk „fehérségüket”, azaz eredendő rasszizmusukat, és bocsánatot kellett kérniük a nem fehérektől, valamint el kellett kötelezniük magukat arra, hogy saját kárukon erősítsék nem fehér kollégáikat, mivel – mint mondták nekik – fehér emberként eredendően elnyomók.

Rufo leleplezései nagy felháborodást keltettek. Donald Trump akkori elnök erre úgy reagált, hogy rendeletben tiltotta meg a CRT-képzést a szövetségi kormányzat és a fegyveres erők számára.

Trump végrehajtási rendelete volt az egyik első politika, amelyet Biden hatályon kívül helyezett. Biden már hivatalba lépésének első napján hatályon kívül helyezte Trump végrehajtási rendeletét. Az ezt követő napokban és hónapokban a kormánya visszaállította és kiterjesztette a CRT indoktrinációt.

Az év eleje óta a CRT-forradalom elleni küzdelem súlypontja a kormányzatról az osztálytermekbe került. Rufo és mások leleplezték, hogy a rasszizmus elleni harc leple alatt a helyi iskolatanácsok parttól partig hogyan alakították át a K-12 osztálytermeket CRT-oktatóközpontokká. Az óvodás gyerekeknek azt tanítják, hogy a nemük nem rögzített, hanem képlékeny. A kemény kommunista, Amerika-ellenes, fehérellenes és rendőrellenes indoktrinációról szóló történetek Amerika-szerte bőségesen elterjedtek.

Egy philadelphiai általános iskolában például az ötödikeseket arra kényszerítették, hogy ünnepeljék a „fekete kommunizmust”. A New York-i Buffalóban az óvodásokat arra tanították, hogy „minden fehér ember” rasszista, és arra kényszerítették őket, hogy nézzenek meg egy videót halott fekete gyerekekről. Figyelmeztették őket a „rasszista rendőrségi és államilag szentesített erőszakra”, amely állandó életveszélybe sodorja őket.

A szülők első kézből látták az indoktrinációt az elmúlt másfél évben a COVID-19 világjárvány miatt lezárt iskolák miatt. Ahogy az iskolai termek a Zoom segítségével beköltöztek az otthonokba, az amerikai szülők látták, hogy gyermekeik tanárai démonizálják a rendőrséget, és arra tanítják őket, hogy gyűlöljék az országukat, bőrszínük alapján ítéljenek meg embereket, és utasítsák el az amerikai lét középpontjában álló értékeket. Az eredmény mélyreható volt.

A tavasz és a nyár folyamán országszerte több ezer aggódó szülő kezdett el részt venni az iskolatanácsok ülésein, és követelte, hogy hagyják abba az indoktrinálást, és vonják vissza a CRT-tananyagot. A gyűlésekről készült videókat és a szülők által az iskolaszék tagjaitól kapott, kivétel nélkül elutasító és ellenséges válaszokat több tízmillióan látták. Virginiában, amely a küzdelem egyik középpontja volt, a szülőket letartóztatták, mert megpróbálták megvédeni gyermekeiket a CRT-től.

Két héttel ezelőtt a CRT forradalmárok ellentámadást indítottak a szülők ellen. Egy szeptember 28-i virginiai kormányzói vitán Terry McAuliffe, volt kormányzó és jelenlegi demokrata jelölt azt mondta, hogy a szülőknek nincs joguk beavatkozni az iskolai tantervbe.

„Nem fogom hagyni, hogy a szülők bejöjjenek az iskolákba, és ténylegesen kivegyenek könyveket, és saját döntéseket hozzanak”

– mondta, hozzátéve:

„Nem hiszem, hogy a szülőknek kellene megmondaniuk az iskoláknak, hogy mit tanítsanak”.

Másnap a Nemzeti Iskolaszövetség levelet küldött Bidennek, amelyben arra kérte, hogy utasítsa a kormányát, hogy a tiltakozó szülőket „belföldi terroristákként” kezelje.

„A kritikai fajelmélet olyan, mint a marxista tananyag” – hívja fel rá a figyelmet a Szovjetunióban született bevándorló

„Soha nem gondoltuk volna, hogy évtizedekkel később ugyanaz az ideológia és ugyanazok a koncepciók, amelyek elől mi is elmenekültünk, újra felbukkannak”.

Ezen a héten Merrick Garland igazságügyi miniszter emlékeztetőt adott ki az FBI igazgatójának és a szövetségi ügyészeknek, amelyben gyakorlatilag utasította őket, hogy teljesítsék az NSBA kérését.

Garland feljegyzése nem kevésbé a szülőknek, mint a szövetségi bűnüldöző szervek tisztviselőinek szólt. Az üzenete pedig egyértelmű volt: ha ellenzik a CRT-oktatást az osztályteremben, a szövetségi kormány terroristaként fog bánni velük. Mindent el fognak veszíteni. Ilyen körülmények között vajon hány szülő lesz hajlandó folytatni a harcot gyermekei amerikai lelkéért?

Ezzel visszatérünk a George Mason-i diákhoz. Az Amerika-ellenes és antiszemita hazugságok, amelyeket Harrisnek terjesztett, nem az ő hazugságai voltak. Azok a hazugságok voltak, amelyeket a CRT forradalmárai tanítottak neki az osztályteremben. Azt tanították neki, hogy az Egyesült Államok nem a szabadságban, hanem a rabszolgaságban, a rasszizmusban és a népirtásban született. Azt tanították neki, hogy a Függetlenségi Nyilatkozat, az Alkotmány, a polgárháború és a polgárjogi törvény mind fügefalevél volt, amely mögött Amerika valódi aljassága működik és hajtja végre elnyomó, népirtó és rasszista mesterkedéseit.

Amerika bűneiért nincs bocsánat. Csak a forradalom, amely „alapjaiban fogja átalakítani az Egyesült Államokat”, hozhatja rendbe azt, ami Sam bácsit gyengíti.

Hasonlóképpen a zsidó állam, Amerika miniatűrje is csak akkor váltható meg, ha a „gyarmatosító zsidó telepeseket” és „népirtó”, „apartheid” rendszerüket kirúgják „Palesztinából”.

Egybehangzó közvélemény-kutatási adatok azt mutatják, hogy az amerikaiak kétharmada sőt háromnegyede ellenzi, hogy a CRT bekerüljön az iskolai tantervbe. De a forradalmárokat ez nem érdekli. Nincs szükségük a közvélemény jóváhagyására, hiszen az FBI, az amerikai ügyészek, az elnök és az alelnök az ő oldalukon áll, és a szövetségi kormány teljes erejét az erőfeszítéseik mögé állítják.

Az amerikaiak nem veszítik el a szabadságukat a Kínából vagy Oroszországból érkező megszálló hadseregek, vagy akár az Al-Kaida terroristái miatt. Ezek az ellenségek mind egymás mellett ülnek, popcornt rágcsálnak és nézik, ahogy a CRT forradalmárok és a szövetségi kormány együttes erővel lábbal tiporja azokat a szabadságjogokat, amelyek Amerikát az alapítása óta meghatározzák, „az ő hangjuk, az ő nézőpontjuk, az ő tapasztalatuk és az ő igazságuk” javára.

Ne engedjük át az oktatást a radikális baloldalnak!

Az amerikai közoktatás azok eszközévé vált, akik anti-polgárokat akarnak létrehozni; azoké, akik le akarják rombolni a rendszereket valamilyen magasabb vagy alacsonyabb cél nevében. Ezt hosszú távon egyetlen társadalom sem élheti túl.