Amerikai, uniós és izraeli techcégeket tört fel Irán

A hackerek „valószínűleg támogatják az Iráni Iszlám Köztársaság nemzeti érdekeit” — fogalmazott a Microsoft.

A Microsoft Fenyegetés Hírszerző Központ (MSTIC) hétfőn jelentette be, hogy iráni hackerek sikeresen célba vették az amerikai és izraeli védelmi technológiai cégeket. A The Jerusalem Post szerint több mint 2500, az USA-hoz, az EU-hoz és az izraeli kormányhoz kapcsolódó Microsoft Office 365-fiókot törtek fel ún. kiterjedt kódszórással. A hackerek ezek mellett több Perzsa-öböl-beli kikötőt és közel-keleti üzleti jelenléttel rendelkező globális tengeri szállító társaságot is megcéloztak.

A hackerek „valószínűleg támogatják az Iráni Iszlám Köztársaság nemzeti érdekeit” — fogalmazott a Microsoft.

A feltört társaságok között olyan védelmi vállalatok is szerepeltek, amelyek támogatják az amerikai, uniós és izraeli kormányzati partnereket katonai minőségű radarok, dróntechnológia, műholdas rendszerek és vészhelyzeti reagálási kommunikációs rendszerek gyártásában.

A Microsoft úgy értékelte, hogy Irán ezeknek a védelmi technológiai cégeknek a célzásával „bizonyítja, hogy Teherán követi az ellenséges biztonsági szolgálatok és a közel-keleti tengeri szállítás eseményeit adatsértő szinteken is”.

Meghalt a pakisztáni atombomba atyja, aki nélkül nem lenne iráni atomprogram

beismerte, hogy a törvényeket megsértve – a pakisztáni kormány és hadsereg tudta nélkül – külföldön értékesített atomtechnológiát