Robert Kiyosaki: Októberben várható a világ legnagyobb pénzügyi összeomlása

Robert Kiyosaki amerikai üzletember és a „Rich Dad Poor Dad” (Gazdag papa, szegény papa) című könyv szerzője, azt vetíti előre, hogy októberben össze fognak omlani a pénzügyi piacok – írja a Finbold.

A Kitco Newsnak nyilatkozva Kiyosaki több olyan dolgot is megemlített a gazdaság helyzetéről, amelyek végül a világ „legnagyobbnak” nevezett összeomlásában fognak tetőzni.

A szerző olyan tényezőket említett, mint például a növekvő adósságok világszerte. Kiyosaki szerint egy esetleges összeomlás lehetőséget kínál arra, hogy olyan értékőrzőnek számító eszközökbe fektessünk, mint a Bitcoin, az arany vagy az ezüst.

„Ez lesz a világtörténelem legnagyobb összeomlása. Soha nem volt még ennyi adósság a világban. Az adósság a legnagyobb probléma… az adósság GDP-hez viszonyított aránya nincs egyensúlyban. Tehát amikor az bezuhan, az mindent magával fog rántani, és én akkor fogok még több aranyat, ezüstöt és Bitcoint vásárolni”

– mondta Kiyosaki.

Kiyosaki úgy véli az összeomlás a Federal Reserve és az amerikai pénzügyminisztérium döntéseiből fog következni. Kiyosaki szerint, hogy ezen intézmények által hozott döntések nem tükrözik a gazdaság jelenlegi állapotát.

A másik oldalon Kiyosaki hangsúlyozta, hogy az összeomlás után az árak később újra emelkedni fognak, ezért azt tanácsolta a befektetőknek, hogy októberben van még a legjobb vásárlási lehetőség.

„Kicsit furcsa vagyok, hogy szeretem az összeomlásokat. Ez a következő összeomlás nagyon-nagyon jó lesz – be fogja dönteni az aranyat, a bitcoint, a részvényeket, azonban a jó hír az, hogy egy összeomlás jó alkalom a meggazdagodásra”

– mondta.

Kiyosaki megjegyezte, hogy nem optimista a részvények piaci összeomlás utáni fellendülésével kapcsolatban. Korábban a szerző fenntartásainak adott hangot a Bitcoinnal kapcsolatban, és elmondta, hogy inkább az aranyat részesíti előnyben.

Előrejelzései az amerikai adósságplafon felfüggesztését célzó törvényjavaslat várható kongresszusi szavazása előtt érkeztek. Ha a Kongresszus nem jut egyezségre az október 18-i határidő előtt, akkor fennáll a kockázata, hogy a kormány nem teljesíti meglévő adósságkötelezettségeit.

Lufi és robbanás, avagy a 2008-as gazdasági világválság tanulságai

Az akkori válság nem egy anomália volt, hanem egyenes következménye az erőteljes állami beavatkozást támogató politikának. Gyenge Dániel írása.