Biden kudarcot vallott – erőtlen vezetése katasztrófák sorozatát okozta, és ártott az USA-nak

A Biden-féle Fehér Ház szabadesésben van. Az elnök népszerűségi mutatói csökkennek, és valószínűleg tovább romlanak majd, ahogy az amerikaiak feldolgozzák az elmúlt időszak katasztrófáit, és pontosan megtalálják, hogy mindezekért ki a felelős – nem más, mint Joe Biden – véli Liz Peek konzervatív kommentátor és pénzügyi elemző.

Peek szerint ha összeadjuk az Afganisztánban megölt ártatlanok, az USA-ba illegálisan belépő, oltatlan haitiak tízezreit és az ország első számú szövetségesével, Franciaországgal szembeni sértő bánásmódot, arra a következtetésre jutunk, hogy az USA-t egy arrogáns, szerény képességekkel rendelkező ember irányítja, aki középszerű emberekkel vette körül magát.

Ezek a katasztrófák nem isteni csapások; ezek a borzalmak a rosszul végrehajtott ostoba politikák következményei. Joe Biden ezeket a szerencsétlenségeket mind magának köszönheti.

Biden azt reméli, hogy mindez el fog múlni, és visszatérhet a fontosabb dolgokhoz, az ország „átalakításához”, de Afganisztánt nehéz lesz a visszapillantó tükörből nézni. A tálibok atrocitásairól szóló jelentések emlékeztetni fognak minket Biden könnyelmű elhatározására, hogy a hadsereg tanácsa ellenére elhamarkodottan kivonul az országból.

Ami biztos, hogy Biden gyengesége egyre nyilvánvalóbb lesz. Az elnök tudja, hogy nem okos ember.

Biden külpolitikával kapcsolatos döntései siralmasak, felmérések szerint a lakosság mindössze 40% helyesli, szemben az 54%-kal, akik nem.

Biden egy nemrégiben folytatott 90 perces telefonbeszélgetés során találkozót kért Hszi Csin-ping kínai elnöktől, azonban elutasították a kérést. Bár Biden később azt mondta, hogy a beszélgetésről szóló beszámoló „nem igaz”, több forrás is megerősítette a megalázó beszélgetés tartalmát.

Amihez Joe Biden hozzáér az mind elromik

Szinte minden, amihez Joe Biden a hivatalba lépése óta hozzáért, az elromlott. Ezt sem a mások hibáztatása, sem a torzítás, sem a fantáziálás és a valótlanságok állítása nem tudja elfedni – írja Victor Davis Hanson publicista.

Legutóbb Biden külügyminiszterének, Blinkennek, sikerült megsértenie a franciákat. Blinken összehozta az Egyesült Államokat, Ausztráliát és Nagy-Britanniát egy közös védelmi paktumban, amely Ausztráliának nukleáris tengeralattjárók építéséhez szükséges amerikai eszközöket adna, azzal a céllal, hogy kihívást jelentsen Peking növekvő erejére nézve az Indo-csendes-óceáni térségben.

Az alku vesztese Franciaország, legrégebbi szövetségesünk, amely 66 milliárd dolláros szerződést kötött Ausztráliával tengeralattjárók építésére. Párizs a jelek szerint csak órákkal azelőtt értesült az üzletről, hogy azt nyilvánosan nyilvánosságra hozták volna. Az, hogy Franciaországot nem tájékoztatták privát módon, megbocsáthatatlan bunkóság.

De az afganisztáni katasztrófával való szembenézés volt az, ahol Blinken hiányosságai a leglátványosabban megmutatkoztak. Amikor a kongresszus tagjai kérdezték, kitért az Afganisztánban ragadt amerikaiak számáról.

Mivel az Egyesült Államok egyre nagyobb és nagyobb kihívásoknak van kitéve, különösen Kína részéről, nem engedhetjük meg magunknak a gyenge és erőtlen vezetést.

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy Amerika a második helyre kerüljön – zárta gondolatait Peek.

Recsegnek a birodalom alapjai – a Pax Americana végnapjai

Még mindig az Egyesült Államoké a világ legnagyobb, legfelszereltebb hadserege, amit azonban, mint Afganisztánban nyilvánvalóvá vált: nem tud és nem is akar használni. Hajdú Tímea publicisztikája.