Segített az amerikaiaknak, hátrahagyták, de állítja: jó dologért halok meg

„Nem fogom soha megbánni, amit tettem, mert segíteni próbáltam az embereknek.”

Az afgán férfi a Fox Newsnak nyilatkozva elmondta: elfogadta a sorsát, hogy a tálibok nagy valószínűséggel meg fogják őt ölni. A férfi korábban segített az amerikai hadseregnek, de nem tudott kijutni az országból – írja a Daily Wire.

A férfi szemtanúja volt a kabuli öngyilkos merényletnek és elmondása szerint, akik túl is élték a robbantás gyakran a kórház felé menet haltak meg, mert nem volt elég mentő, és a dugóban elakadtak a kocsik.

„Tudom, hogy hátramaradok, és tudom, hogy meg fognak ölni. De nem rossz dologért halok meg, hanem jó dologért. Nem fogom soha megbánni, amit tettem, mert segíteni próbáltam az embereknek”

– mondta a férfi.

A kabuli reptér kiürítése megkezdődött, és a tálibokkal való megegyezés szerint az amerikai csapatok augusztus 31-éig kivonulnak az országból.

Több katonai szervezet magánúton próbálja kimenekíteni azokat az embereket, akik az elmúlt húsz évben segítették az amerikai hadsereg munkáját, és akiknek az élete veszélybe kerülhet, amint az utolsó amerikai katona elhagyja az országot.

Trump Afganisztánról: „Szerintem ez volt a legostobább lépés, amit valaha tettek országunk történetében”

„Az egész világon bolondnak néznek minket, gyengék vagyunk, szánalmasak vagyunk, olyan emberek vezetnek minket, akiknek fogalmuk sincs, mit csinálnak” – mondta az egykori elnök.