Biden azt hozza, amit ígért, a zsidók pedig nem sok jóra számíthatnak

Joe Biden azt ígérte, hogy visszatér a normalitáshoz a Trump-közjáték különös izgalmai után. A normális pedig az, ami most zajlik – írja Dominic Green a Jewish Chronicle hasábjain.

Amerikai szokás, hogy az új elnök teljesítményét az első száz nap után értékelik. Mint minden amerikai szokás, ez is friss alkotás, és mutatja, hogyan változtatta a média a politikát színházi műsorrá.

Ha az ember nem Napóleon, akkor a száznapos határkő érdektelen. Viszont elmondja, milyen lesz az elnökség. És ez nem lesz jó a zsidóknak – írja Green.

Biden olyan régóta van Washingtonban, hogy még emlékezhet, amikor déli szeparatisták voltak a Demokrata párt soraiban. Évtizedeken át az amerikai felsőbbrendűség hirdetője volt: tisztelgett a zászlónak, almapitét lóbált, védte az amerikai életformát olyan törvényekkel, melyek fiatal fekete férfiakat küldtek a börtönbe, és támogatta a külföldi háborúkat.

Most viszont azt mondja, élete végére megváltozott. Akit Trump „álmos Joe-nak” nevezett, most hirtelen „woke” (felébredt) lett. Amerikát eredendően rasszistának nevezi. Amellett érvel, hogy gyerekek testébe hormont nyomjanak, hogy fiúkból lánnyá „változzanak”. A „társadalmi igazságosságot”, „faji igazságosságot” és „környezeti igazságosságot” erőlteti a tananyagba.

Az amerikai zsidókra ez veszélyes. Tiszteletbeli fehérekként a „fehér faji felsőbbrendűség” „szomszédságában” vannak. Meritokratákként abban bűnösök, hogy elveszik a kevéssé tehetősektől a kormány által garantált lehetőségeket. Középosztálybeli adófizetőkként rövidesen megérzik annak a költekezési láznak az eredményét, mely mellett FDR úgy néz ki, mint Ebenezer Scrooge a Karácsonyi énekből. És a vallásos zsidók szemben állnak a demokraták „bármi jöhet”-hozzáállásával.

BIden a normalitáshoz való visszatérést ígérte, és ez az új, amerikai normális – ami egyben ostoba és káros is.

A politika más eszközökkel vívott háború, és az új kormány a réginek minden nyomát eltünteti. Az eredmény abszurd megosztottság és a komolyság általános hiánya. Trump zsidói ortodoxok és telepes-pártiak voltak, szóval Biden zsidói anticionisták a baloldal széléről. Trump jóban volt Netanjahuval, szóval Biden azzal van jóban, aki nem Netanjahu. Trump elutasította az iráni alkut, szóval Biden feltámasztja azt, mint a globális béke kulcsát – írja Green.

Trump elvágta a Palesztin Hatóság támogatását, mert egy korrupt bukás volt az egész, ami terroristákat fizetett. Szóval Biden megígérte, hogy milliókat küld nekik. Trump békét kötött Izrael és az Öböl-államok között, szóval Biden emberei ki sem mondják az „Ábrahám-egyezmények” szót.

Trump kivonta az USA-t az ENSZ Emberi Jogok Tanácsának zsivány társaságából, úgyhogy az kormány és médiája ünnepli a tényt, hogy Amerika fekete nőt küldött a gyilkosok és hazugok ezen bizottságába. Ez tipikus. Biden hazai választói talán örülnek ennek, de a világ többi része már rég rájött Amerika álszentségeire.

Persze a világ többi része e szerint a kormány szerint csak színész az amerikai moralitás drámájához – írja Green. „Ennek nem lesz jó vége, és ezt már előre lehet látni.”

Első száz napja alatt Biden ok nélkül felbőszítette Vlagyimir Putyint, aki bejelentette, hogy közelebb kerül Kínához. Az örmény népirtás elismerése arra késztette Erdogant, hogy Oroszország és Irán felé húzzon. NATO-szövetségeseinek megerősítése helyett Biden nagyobb krízisbe taszított a szervezetet, mind Trump tette, mikor megkérte, hogy fizessenek a maguk módján. S mikor arra könyörög Iránnak, hogy indítsák újra az atomalkut, csak arra késztette az ajatollahokat, hogy gyorsabbra kapcsolják az urándúsítást.

Az izraeli választások beakadása miatt a Biden-kormány mérsékeli a zsidó állammal szembeni rosszindulatát. Ez csak ideiglenes nyugalom. Rövidesen komoly diplomáciai krízisre kell számítani – zárja cikkét Green.

Fotó: MTI/AP/Getty Images North America/Chip Somodevilla

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Hogyan hódította meg a nyugati világot az új progresszív vallás?

Zavaros ideológia veszi át az istenhit helyét a nyugati világban. Hajdú Tímea véleménycikke.