A koronavírus elleni harcot segíti Saranszkij „zsidó Nobel-díjával”

A hírt Reuven Rivlin izraeli elnök rezidenciáján jelentették be egy kicsi, távolságot tartó rendezvényen, melyet a szovjet zsidóság kivándorlását támogató mozgalom volt vezetőjének, a korábbi izraeli politikusnak és a Szochnut volt elnökének tiszteletére rendeztek – írja a NoCamels.

Saranszkijt, mint azt lapunk is megírta, 2019 decemberében díjazták a Genezis-díjjal.

Utóbbi díjat a „zsidó Nobelnek” is szokták nevezni, és egymillió dolláros jutalommal járt. Olyan egyéneknek adják, akik a nemzetközi elismerést váltottak ki választott szakmájukban, segítve az emberiséget és képviselve zsidó értékeket.

Saranszkij a pénzösszeget részben egy verseny támogatására költötte, melyben izraeli biotechnológiai és high-tech cégek vettek részt a koronavírus-világjárvány innovatív megoldásainak feltalálására.

A versenyben több száz cég vett fel, végül tíz győztest választottak.

Rivlin megköszönte Saranszkij döntését, mely „nem csak a zsidó büszkeséget és egységet erősíti, de a tikkun olámot is oly módon, hogy összehozza a zsidó népet a rászorulók segítésén át Izraelben és szerte a világon”.

„A szabad világban bátorságra van szükség a gonosz felismeréséhez”

Miért mondta Nathan Sharansky, hogy „először a pokolból a mennybe jutottam. 39 éve viszont onnan csakis lefele visz az út”? Gulyás Virág írása.