A szlovén kormányfő gratulált elsőként Trump győzelméhez

Janez Jansa számára meglehetősen egyértelmű, hogy az amerikai nép újabb négy évnyi bizalmat szavazott Donald Trump elnöknek és Mike Pence alelnöknek.

A Twitter azért nem ilyen biztos a dologban, és azzal a megjegyzéssel látta el a szlovén miniszterelnök jókívánságait, hogy azok közzétételének időpontjában hivatalos források még nem hirdettek eredményt.

Janez Janša on Twitter: „It’s pretty clear that American people have elected ⁦@realDonaldTrump⁩ ⁦@Mike_Pence⁩ for #4moreyears. More delays and facts denying from #MSM, bigger the final triumph for #POTUS. Congratulations ⁦@GOP⁩ for strong results across the #US ⁦@idualliance⁩ ⁦ pic.twitter.com/vzSwt9TBeF / Twitter”

It’s pretty clear that American people have elected ⁦@realDonaldTrump⁩ ⁦@Mike_Pence⁩ for #4moreyears. More delays and facts denying from #MSM, bigger the final triumph for #POTUS. Congratulations ⁦@GOP⁩ for strong results across the #US ⁦@idualliance⁩ ⁦ pic.twitter.com/vzSwt9TBeF

Az Index emlékeztet rá, hogy Janez Jansa már október 23-i Twitter üzenetében is támogatásáról biztosította és győzelemre buzdította Donald Trump amerikai elnököt demokrata párti kihívójával, Joe Bidennel szemben:

„Tiszteletben tartjuk Joseph Biden nehéz, tragikus életútját és néhány régi politikai eredményét. De ha megválasztanák, az egyik leggyengébb amerikai elnök lenne a történelemben, most, amikor a szabad világnak – jobban, mint valaha – erős Egyesült Államokra van szüksége. Gyerünk, nyerd meg, Donald Trump!”

Trump szerint győzött, de csalástól tart

Bár az amerikai elnökválasztáson még nincs egyértelműen megállapítható eredmény, az amerikai elnök már csalástól tart.