Adelson 75 millió dolláros pénzinjekciója a Trump-kampánynak

Az elnök nem csak a felmérésekben, hanem pénzügyileg is jelentősen lemaradt Joe Biden mögött. 

Az elmúlt egy évben a demokraták 1,5 milliárd dollárt gyűjtöttek össze a jelöltjeik kampányai számára, ezzel szemben a republikánusok 1,2 milliárdnál járnak – írja a Politico. 

Hasonló a helyzet az elnöki kampányban, ahol az amerikai beszámolók szerint Biden reklámjaival bombázzák a billegő államok lakóinak tv képernyőit.

Ez a lemaradás a felmérésekben is meglátszik, hiszen a demokrata Biden 11 ponttal vezet Trump előtt.

A Trump-kampány azonban négy évvel ezelőtt is jelentősen alulmaradt a pénzköltésben és elsősorban az internetes fórumokon és a közösségi oldalakon volt fölényben. Most az egyik legnagyobb republikánus donor, a zsidó kaszinómilliárdos Sheldon Adelson próbál egy utolsó nagy lökést adni a Trump-kampánynak. Adelson a Preserve America elnevezésű kampányszervezetnek adta a pénzt – írja a CNN. 

A 87 éves üzletember már eddig is több, mint 100 milliárd dollárt öntött az elnök újraválasztási kampányába. A milliárdos támogatása fontos lehet, hogy az utolsó hetekben a Trump kampány is többet reklámozhasson a billegő államokban.

Bident nehéz lesz reklámokban utolérni, ugyanis például csak Floridában Michael Bloomberg 100 millió dollárt adott a demokrata jelölt kampányának.

Biden az elmúlt két hónapban rekord méretű pénzt gyűjtött össze annak ellenére, hogy a koronavírus járvány miatt nem tartott pénzgyűjtő eseményeket. Csak augusztusban és szeptemberben több, mint 700 millió dollárt öntöttek az amerikai pénzemberek a demokrata jelölt kampányába.

Kiknek a szavazatai döntik el az amerikai elnökválasztást?

Bár úgy tűnhet, Amerikában minden a kultúrharcról szól, nagy az esély arra, hogy ahogy 2016-ban, idén is a gazdaság lesz a döntő szempont a szavazók számára.