Még ebben a hónapban Izraelbe látogathat az Egyesült Arab Emírségek küldöttsége

Médiaértesülések szerint szeptember 22-e lesz a „nagy nap”.

A Ynetnews meg nem nevezett forrása szerint szeptember 22-én újabb történelmi pillanat várható Izrael és az Egyesült Arab Emírségek diplomáciai életében. A lap szerint ugyanis az arab állam képviselőket küld az országba, amivel nemrég egyezményt kötött.

A két állam augusztus 13-án jelentette be, hogy rendezi diplomáciai kapcsolatait — az Amerikai Egyesült Államok közreműködésével.

Múlt héten Izrael és az USA képviselői látogattak Abu Dzabiba, így eddig is számítani lehetett az arab fél viszonzására egy látogatás formájában, amihez hasonlóra korábban még sosem volt példa.

Az izraeli lap forrása szerint azután történhet meg az Emírségekből küldött delegáció látogatása, hogy egy ünnepi rendezvényen aláírják a végleges egyezményt. Erre várhatóan szeptember közepén kerül majd sor Washingtonban.

A látogatásokról szóló híreket egyelőre nem erősítették meg hivatalos szinten.

Hétfőn azonban egy izraeli miniszter elárulta, hogy hazája és az Egyesült Arab Emírségek között fellendülő kereskedelem várható nagyságát 4 milliárd dolláros összegre becsülik éves szinten.

Szaúd-Arábia a palesztin kérdés rendezéséhez köti a békét

Rijád szeptember elején közölte, hogy engedélyezni fogja légtere használatát az Egyesült Arab Emírségek és Izrael közötti légi járatok számára.