Már száz embert kezelnek koronavírussal Izraelben

Izraelben is növekszik az egész világra kiterjedt fertőzéses megbetegedés miatt kezeltek száma. Csütörtökön már száz emberről tudni, hogy elkapták a vírust.

Az egészségügyi tárca tájékoztatását a The Jerusalem Post is közölte: eszerint 91 embert ápolnak kórházban, öt embernek más alternatív kezelést biztosítanak, egy beteg felvétele éppen folyamatban van, három emberről viszont az írják, hogy felgyógyultak a vírusból.

Az egy nappal korábbi adatok szerint összesen hárommal több megbetegedést regisztráltak, amit a világban uralkodó állapotok tükrében akár reményteli helyzetként is lehet értékelni. 

Az Egészségügyi Minisztérium szerint az utóbbi napok során megbetegedettek közül többen fiatalok, 30-40 év körüliek, és egy németországi látogatás után tértek vissza Izraelbe. De vannak közöttük kiskorú gyermekek is. A jelen állás szerint ketten.

9 éves izraeli gyermek is elkapta a koronavírust

Szerda reggelig 76-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma.

Izrael kormánya a napokban vezette be azt a szigorú intézkedést, amelynek értelmében 14 napos karantént rendel el mindazoknak, akik az országba látogatnak. Ennek súlyos gazdasági következményeiről mi is írtunk. Mindettől azt remélik, hogy lassíthatja a koronavírus országos térnyerését.

Szerdán a kormány újabb direktívákat foganatosított:

Nem lehetnek olyan összejövetelek, amelyeket 100 fő feletti létszámmal terveztek. Továbbá megfontolásra ajánlották a felsőoktatási intézményeknek, hogy számoljanak a távoktatási lehetőségekkel is. 

Egyelőre még nem rendelték el a tanév elhalasztását vagy az oktatás felfüggesztését, de kilátásba helyezték hasonló intézkedések bevezetését is.

„Változtassanak az életvitelükön ahhoz, hogy kezelni tudják a külső fenyegetettséget!”

– figyelmeztette az izraelieket Moshe Bar Siman-Tov, az egészségügyi tárca főigazgatója, aki arra is emlékeztetett, hogy a vírus a betegekre és az idősebb embertársainkra nézve lehet a legveszélyesebb.

Heteken belül elkészülhet a koronavírust veszélytelenítő izraeli vakcina

Enyhe náthára csillapíthatja a koronavírus-fertőzés tüneteit a felnőtteknek és gyerekeknek is adható szájspray.