Abbász: „Mi így hódítjuk meg az ellenségeinket”

A Palesztin Hatóság elnöke egy tévéműsorban arról beszélt, boldogságot érez, ha nők erőszakoskodnak izraeli rendfenntartókkal.

Mahmud Abbász egy televíziós műsorban beszélt arról, mennyire elégedett volt azzal, hogy a palesztinok ellentüntetésekkel reagáltak Donald Trump „évszázad egyezségének” nevezett rendezési tervére. Az arab világ médiáját szemléző MEMRI intézet szerint egyenesen azt állította, hogy

„Szívem megtelik örömmel, ha azt látom, hogy lányok rendőröket és katonákat vernek.”

A politikus, akit évek óta korrupcióval és a palesztinok elárulásával is vádolnak, azt mondta, követendő példa, hogy a tüntetések első soraiban nők vonulnak az izraeli katonákkal szemben. Abbász szerint ugyanis „ez az a módja annak, hogy megmutassuk, miként is képzeljük el az ellenállásunk népszerű, békés formáját”.

„Mi így hódítjuk meg az ellenségeinket” — tette hozzá.

Palesztinok ezrei tüntettek az „évszázad béketerve” ellen

Pedig Egyiptom mellett több arab állam is arra kérte a palesztin vezetést, hogy fontolják meg az amerikai javaslatcsomag pontjait.

A politikus szólt arról is a pár napja egy palesztin csatornán sugárzott műsorban, hogy nem tetszett neki az, ahogy ciszjordániai szakszervezetek ellenvetésüknek merészeltek hangot adni eredményességével kapcsolatban.

A bírálatot elsősorban amiatt fogalmazták meg Abbásszal szemben, hogy a politikusról és vezető kollégáikról kiderült: tavaly annak ellenére részesítették egymást magas díjazásban és emelték a saját fizetéseiket, hogy Izrael befagyasztotta a PA-nak korábban adóvisszatérítésből eredő juttatások kifizetését.

A PA vezetője azzal hárította el az őt bírálók követeléseit, hogy „nem tudja fizetni a havi járandóságukat sem, milyen alapon követelnek fizetésemelést?”

Izrael levonja a terroristák fizetését a palesztinoknak járó segélyből

42 millió sékelt vonnak meg a Palesztin Hatóságtól.