Lengyel politikus: ahogy a zsidóellenes pogromoknak, úgy a vírusnak is van pozitívuma

A természetes szelekció felszámolja a gyengéket, ez javítja az emberiség génkészletét — jelentette ki Janusz Korwin-Mikke.

Az egyre terjedő koronavírusról is megkérdezték az egyik lengyel tévéműsorban a radikális jobboldal egyik ismert figuráját, Janusz Korwin-Mikke-t, a libertárius-nacionalista Szabadság és Függetlenség Konföderációja nevű pártszövetség egyik vezetőjét.

A filozófusként és íróként is jegyzett politikus, aki 2018-ban egész Lengyelország legnépszerűbb politikai blogját is szerkesztette, azt mondta, hogy a vírusnak megvan a maga pozitív olvasata is, ahogy a zsidók ellen elkövetett pogromoknak is.

A természetes szelekció felszámolja a gyengéket, ez javítja az emberiség génkészletét

— fogalmazott Korwin-Mikke, akinek kijelentését a The Jerusalem Post idézte. A Polsat TV országos csatornáján elhangzott műsort később a politikus pártjának Facebook-oldalára is feltöltötték.

A pogrom nem „természetes szelekció”. A szelekció folyamatát Charles Darwin ismerte fel és vezette le 1859-es A fajok eredete című könyvében, melyben a természetes szelekciót a mesterséges szelekció analógiájára írta le. A természetben az élet- vagy szaporodásképtelen öröklődő változatok kihullanak a populációkból. A többi öröklődő változat között pedig a környezeti tényezők (pl. hőmérséklet, a rendelkezésre álló táplálék minősége, a természetes ellenségek stb.) szelektálhatnak. (Wikipedia)

A vírussal összefüggésben a képviselő kiemelte, hogy a pogromok alatt is ez történt: a gyenge zsidók meghaltak, az erősek túlélték, ezzel is erősítve a zsidók összetételét, és még ennél is mélyebb érveket említve hozzátette:

a zsidó vallási vezetők is támogatólag gondoltak erre, mert a „természetes kiválasztódással” (értsd: tömeggyilkossággal) csak erősödhetett a népük.

Korwin-Mikke tavaly azt állította egy antiszemita lengyel rendezvényről — ahol egy zsidó bábút égettek el egy kisváros főterén –, hogy annak a nagyvilággal való megismertetése egy szabadkőműves zsidó akció volt.

Lengyel politikus: szabadkőműves zsidók járatják le az országot

Egy volt jobboldali lengyel EP-képviselő szerint a zsidók miatt lett botrány a húsvéti bábuégetésből.

Az egykori antikommunistából mára botrányhőssé váló politikus már korábban is ismert volt Izrael-ellenes és hímsoviniszta megjegyzései miatt.

Közismert, hogy ellenzi a nők szavazati jogát. Sértegette a színesbőrűeket, a szocialistákat „még a majmoknál is ostobábbaknak” nevezte, 2015-ben az EP-ben náci karlendítést produkált egy tömegközlekedéssel kapcsolatos vitában, 2017-ben pedig a nemek közötti egyenlőtlenségről szóló vitában kifejtette: a nőknek kevesebb fizetés jár, mivel „gyengébbek, kisebbek és kevésbé intelligensek, mint a férfiak.”

Tavaly tavasszal pedig azzal került a címlapokra, hogy pártjának politikusa egy kormánypárti lengyel politikusnő feje felé kipát tartott egy tévében közvetített vitaműsor alatt. Ugyancsak tavaly engedte meg magának antiszemita összeesküvés-elméletek közreadását.

Korwin-Mikke, aki négy évig képviselte hazáját az Európa Parlementben, korábban nagyobb népszerűségnek örvendett, a tavalyi EP-választások előtt 8% fölé mérték őket, ám végül nem jutottak be az Európai Parlamentbe. (EP-szerepléséről egyébként nyíltan kijelentette: politikai szerepvállalásának célja a diplomáciai mentesség megszerzése, egy nagy fizetési csekk és iroda az Európai Parlamentben.)

A politikusnak sikerült több alkalommal is kivernie a biztosítékot nemzetközi zsidó szervezeteknél. Egyik legismertebb kiszólása az volt, amikor 2013-ban kijelentette: „Hitler valószínűleg nem tudott a holokausztról”.

Pártja a szejm (a lengyel alsóház) 466 képviselői helyéből 11-et birtokol.

„Hitler nem tudott a holokausztról” — véli egy lengyel jobboldali politikus

A lengyel jobboldali pártok tömörülésének elnöke ismét második világháborúval kapcsolatos nézeteivel borzolja a kedélyeket.