Amerika legismertebb zsidó sztárügyvédjét is felkérte Trump a védelmére

Alan Dershowitz korábban azt mondta, még Jóbot is képviselné Istennel szemben. Most az impeachment-eljárásban bizonyíthat.

„Dershowitz professzor szóbeli érveket fog képviselni a szenátusi perben, hogy alkotmányos érveket soroljon fel az elnökkel szembeni eljárás és eltávolítási folyamat ellen” — idézte a New York Times riportere, Maggie Haberman Donald Trump jogi csapatának bejelentését pénteken.

A jogi csapatot a Fehér Ház jogi képviselője, Pat Cipollone mellett az elnök személyes ügyvédje, Jay Sekulow vezeti. Szintén megtalálható soraikban az a Ken Starr is, aki még az 1990-es években vett részt a Bill Clinton elleni impeachment-eljárásban.

Dershowitz ugyan nem vett részt hivatalosan Clinton jogi képviselői között, több alkalommal is nyilvánosan vette védelmébe az egykori elnököt — például éppen Starr-ral szemben, akivel most egy csapatban fognak „játszani” Trump felkérésére.

„Miközben Dershowitz professzor párt-semleges, mikor az alkotmányról van szó — ellenezte a Bill Clinton elnökkel szembeni impeachment-eljárást és Hillary Clintonra szavazott — úgy véli, hogy a szóban forgó kérdések a fennálló alkotmányunk lényegi részét érintik” — olvasható a bejelentés indoklásában a Jewish Telegraphic Agency szerint.

Impeachment: új bizonyítékok Trump ellen?

Demokrata politikusok állítják: olyan bizalmas telefonadatokhoz jutottak, amelyek alátámasztják Trump érintettségét az Ukrajna-ügyben.

Alan Dershowitz 26 éves kora óta a Harvard Egyetem Jogi Karának professzora, Amerika egyik legkeresettebb fellebbviteli ügyvédje, aki nagy érdemeket szerzett a polgári szabadságjogok érvényesítése és védelme terén. Gyakran hívják televíziós műsorokba, több könyve is bestsellerek listáját vezette (magyar nyelven eddig megjelent Izrael védelmében című könyvének lapjain a zsidó állam támadóinak vádjaira ad válaszokat).

Ahogy a zsido.com korábban felidézte: olyan híres ügyekben működött közre jogi tanácsadóként, mint az O. J. Simpson per, illetve Mike Tyson ügye. Mint a zsidó ügyek aktivistája, támogatta Méir Kahane, Jonathan Pollard, Nátán Scsaranszkij, Ida Nudel ügyét.  Dershowitz figuráját már több filmben is megörökítették.