Megszólalt a Szulejmáni által „Nagy Sátánnak” tartott izraeli nő

Sigalit Amrani, aki 1996-ban Iránból vándorolt ki Izraelbe, rajta volt azon a listán, amelyen a nemrég amerikaiak által kivégzett Kaszim Szulejmáni az ellenségeit tartotta nyilván. Sigalit „bűne” az volt, hogy támogatta a rezsim ellenzékét – írja a Mako.il.

Amrani az izraeli Radio Ran-ban szólalt meg először a Szulejmánit kivégző amerikai akció óta, és elmondta, hogy már évekkel ezelőtt, egy olyan hivatalos levélben, melyet maga Szulejmáni írt alá, a „Nagy Sátánnak” nevezték. Amrani a rádióműsorban beszélt arról, miként üldözte őt az iráni Forradalmi Gárda, amiért a rezsim ellenzékét támogatta.

„Úgy tűnik, még mindig félnek tőlem, hogy mit teszek, hogy kiknek segítek” – mondta az interjúban, „attól tartanak, hogy segítek iráni zsidóknak megszökni az országból, és hogy nyíltan Izraelnek szerzek publicitást az ottaniak körében.”

Több tízezren tüntetnek az iráni rezsim ellen

Amrani elmondta, hogy folyamatosan kapcsolatban áll irániakkal, akik beszámolnak neki arról, milyen tüntetések zajlanak az országban.

„Tegnap is beszéltem egy olyan barátommal, akivel folyamatos kapcsolatban vagyok, és elmondta, hogy a tüntetések egyre erősebbek és egyre sikeresebbek. Legtöbben el akarják távolítani ezt a kormányt. Diákok, átlagemberek, mindenki, még azok is akik korábban támogatták a rezsimet, egyre többen az ellenzék oldalára állnak.” – mesélte Amrani.

Azzal kapcsolatban, hogy vajon mi a különbség a mostani tüntetések és a korábbiak közt, Amrani elmondta: „A mostaniak sokkal komolyabbnak tűnnek. Mindennek jelentősen felment az ára, még az alap élelmiszereknek is, egyszerűen nincs mit enni. Éhesek az emberek, ezért semmi nem érdekli őket. Még kenyerük sincsen, így a tüntetések a puszta túlélésért is zajlanak.”

Miként profitálhat Izrael Szulejmáni kiiktatásából?

Úgy tűnik, az izraeli vezetőket nem töltötte el felhőtlen örömmel az NBC hírcsatorna állítása, miszerint „izraeli titkosszolgálati információk segítették az amerikaiakat Szulejmáni megölésében”.