Szkeptikusok – Heti Grün

Haszkala-szkeptikus vallástudós, Trump-szkeptikus zsidók, Netanjahu-szkeptikus likudnyikok, politika-szkeptikus kannabisz sör, filoszemita olimpiai bajnok, tragikus sorsú festőművész. Az elmúlt hét izgalmas olvasmányainak összefoglalója Neokohn cikkek környezetbarát újrahasznosításával.

Veszprémy László Bernát megemlékezett Jehezkel Kaufman izraeli vallástudós születésének 130. évfordulójáról, aki a cionizmus szekuláris jellegének egyik nagy kritikusa volt.

Seres László elégedetten nyugtázta Trump rendeletét az egyetemi kampuszokon folyó zsidóellenes uszítás szankcionálásáról, és biztosította az idegeskedő amerikai zsidókat arról, hogy ettől egyáltalán nem sérül a szólás szabadsága, sőt csak még világosabbá válik a különbség szabad szólás, és szándékos gyűlöletkeltés, erőszakra uszítás között.

Nagy Gabriellának a Likud tisztségújító kongresszusa előtti pillanatfelvételéből kiderült, hogy bár egyre többen Netanjahut okolják a kudarcokért, egyelőre továbbra is ő a legesélyesebb az elnökségért folytatott verseny megnyerésére.

Nagy Gabriella megmutatta az izraeli hétköznapok könnyedebb arcát is, amely a mediterrán tél és az öldöklő politikai harc stresszét olyan ínyencségekkel enyhíti, mint a kannabisz sör, krembó, vagy a választási fagylalt.

Wallenstein Róbert Kiss Gergely olimpiai bajnokkal beszélgetett abból az alkalomból, hogy bemutatták Fuchs Jenő kardbajnokról készített  filmjét.

Pelle János az Auschwitzban meggyilkolt Farkas István festőművész műveinek gyűjteményes kiállításán járt a Magyar Nemzeti Galériában, melynek címe: Kihűlt világ. A szuggesztív, egyszersmind nyomasztó hangulatú képeken a festőt körülvevő társadalmi közeg bénult reakciója elevenedik meg a közelgő tragédiára, egész világának a pusztulására.

Múltheti összefoglalónk itt olvasható:

A nemzetközi helyzet fokozódik – Heti Grün

Horthy és a zsidómentés, haldokló feminizmus, képmutató kancellár, önpusztító szocdemek, holokauszt-relativizáló EU-elit, gonoszság a szabad világban, antiszemita feketék.