Trump: Johnson győzelme előrevetíti a 2020-as amerikai választás eredményét is

Az amerikai elnök szerint szabad út nyílt a szigetország és hazája között megkötendő szabadkereskedelmi megállapodáshoz is.

Boris Johnson és a brit konzervatívok győzelme az Egyesült Királyságban előrevetíti a 2020-as amerikai választások eredményét is — jelentette ki az MTI szerint Donald Trump amerikai elnök újságíróknak pénteken a Fehér Házban.

„Gratulálni szeretnék Boris Johnsonnak a fantasztikus győzelméhez” — fogalmazott az Ovális Irodában az amerikai elnök. Majd leszögezte:

„azt hiszem, ez talán előrejelzi azt, hogy mi fog történni jövőre a mi országunkban is”.

Donald Trump korábban a Twitteren már gratulált Johnsonnak — ahogyan fogalmazott: „nagyszerű győzelméhez”. Bejegyzésben azt is kiemelte, hogy „az Egyesült Államok és Nagy-Britannia most, a Brexit után szabadon megkötheti az új kereskedelmi megállapodást „. Az elnök azon meggyőződésének adott hangot, hogy az egyezmény sokkal nagyobb és jövedelmezőbb lehet, mint az Európai Unióval megköthető bármely megállapodás.

„Bravó, Boris!” — írta Trump, miután a brit konzervatívok 74 fős alsóházi többséget nyertek a 650 fős alsóházban.

Trump gratulált Johnson elsöprő választási győzelméhez

Johnson  szerint a Konzervatív Párt erőteljes új felhatalmazást kapott a Brexit végig vitelére.

Boris Johnsonhoz címzett üdvözlő üzenetében pénteken az amerikai külügyminisztérium szintén megerősítette, hogy elkötelezett a Brexit után megkötendő kereskedelmi megállapodás mellett. Morgan Ortagus, amerikai külügyi szóvivő újságíróknak kijelentette: az Egyesült Királysággal kötendő szabadkereskedelmi megállapodás aláírásával Washington erőteljes gazdasági kapcsolatokat akar Londonnal.