Arab országokból elűzött zsidó menekültek mellett szólal fel az ENSZ-ben az iraki szépségkirálynő

A ma Kaliforniában élő szépségkirálynő 2017-ben azzal okozott felháborodást, hogy együtt szelfizett Miss Izraellel.

Különleges rendezvény megtartására készül Izrael az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) New York-i székházában – írja a The Jerusalem Post. A december elejére kitűzött eseményre a nemzetközi fórum nagyköveteit és diplomatáit várják majd, hogy megismertessék velük azoknak a zsidó menekülteknek a helyzetét, akiknek Izrael megalapítását követően a Közel-Keleten és Észak-Afrikában el kellett menekülniük otthonaikból.

A díszvendégek között ezúttal ott szerepel az a Sarah Idan is, aki számos halálos fenyegetést kapott Adar Gandelsman izraeli szépségkirálynővel lőtt 2017-es szelfije miatt.

A hölgy a történtek után sem riadt vissza kiállásától, és ahogy korábban beszámoltunk róla, azóta is lelkesen építi a muszlim-zsidó kapcsolatokat. Legutóbb a Hamász terrortevékenysége ellen is szót emelt, és hazája rosszallását azzal is kiváltotta, hogy az emberi jogok iraki helyzetével is a nyilvánosság előtt foglalkozott. Sőt, nyáron Genfben az ENSZ Menekültügyi Bizottsága előtt is felszólalt Izrael mellett.

Megnyilvánulásai miatt Irakban megfosztották állampolgárságától.

Izrael mellett szólalt fel az ENSZ-ben, most elveszítheti állampolgárságát Miss Irak

Sarah Idan nem először vonja magára az arab világ haragját, amiért kiáll a zsidó állam mellett. 

Hozzá hasonlóan a decemberi eseményen várhatóan beszédet mond majd Elan Carr is, aki Donald Trump megbízottjaként az antiszemitizmus elleni harcban vesz részt kormányzati szinten az USA-ban.

A programmal arra a napra emlékeznek, amikor az ENSZ Közgyűlése elfogadta a 181 számú határozatot – ami a palesztin mandátum területén egy zsidó és egy arab államnak tervezett otthont adni 1947. november 29-én.

Az évforduló környékén a palesztin delegációk tagjai rendszeresen próbálják a nemzetközi közvélemény figyelmét kisajátítani és azt a palesztin menekültek ügyére irányítani. Az izraeli rendezvény célja, hogy a zsidó menekültek történetére és jelenlegi helyzetére is emlékeztessen.