Izrael mellett szólalt fel az ENSZ-ben, most elveszítheti állampolgárságát Miss Irak

Sarah Idan nem először vonja magára az arab világ haragját, amiért kiáll a zsidó állam mellett. 

A szépségkirálynő a Twitterre posztolta ki, hogy az iraki hatóságok elakarják venni az állampolgárságát. Az Egyesült Államokban élő fiatal nő két hete Izrael mellett szólalt fel az ENSZ-ben – írja a Jerusalem Post.

Idan Genfben az ENSZ Menekültügyi Bizottsága előtt szólalt fel Izrael mellett egy másik beszédében pedig kifakadt Irak emberjogi sértései ellen. A Kaliforniában élő szépségkirálynő 2017-ben azzal okozott felháborodást, hogy együtt szelfizett Miss Izraellel.

Sarai (Sarah Idan) Miss Iraq on Twitter: „2 weeks ago Iraq denied my statements at the UN that I don’t have freedom to speak about Israel now they’re taking my citizenship. This is inhumane. I’m speechless… https://t.co/dzAQGQdPmq / Twitter”

2 weeks ago Iraq denied my statements at the UN that I don’t have freedom to speak about Israel now they’re taking my citizenship. This is inhumane. I’m speechless… https://t.co/dzAQGQdPmq

A lánynak Jair Netanjahu is biztató szavakat üzent a Twitteren, amire Idan úgy reagált, hogy az iraki zsidóság elleni jogfosztásokhoz hasonlította helyzetét.

Egy másik Tweetben Miss Irak külön felszólította Trump elnököt, hogy akadályozza  meg, hogy elvegyék az iraki állampolgárságát.

Sarah Idan 2017-ben — az iraki országos szépségverseny győzteseként — családjával együtt kénytelenné vált elhagyni bagdadi otthonát, amiért közös fotót osztott meg Izrael szépével a Miss Universe versenyen. A történtek ellenére Idan hat hónappal később a zsidó országba érkezett, ahol biztonságban találkozhatott újra izraeli társával, Adar Gandelsmannal. A bátor iraki lányt a helyiek hősként fogadták.

Izraelt védi az arab szépségkirálynő

Az iraki szépségkirálynő évek óta jó barátja a zsidó államnak.