Izraelt védi az arab szépségkirálynő

Az iraki szépségkirálynő évek óta jó barátja a zsidó államnak.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Roger Waters régóta ismert megszállott Izrael-gyűlöletéről.

A Pink Floyd egykori fronténekese rendszeresen heves kirohanásokkal nyilvánul meg, amikor a zsidó államról van szó, és legutóbb Twitter-bejegyzésében szólalt fel Izrael ellen, amikor ismét az Euróvíziós Dalfesztivál bojkottjára buzdított, valamint az izraelieket földönkívüliekhez hasonlította.

BDS: az izraeli kormány megviccelte Roger Waterst

A Pink Floyd egykori frontembere, aki évek óta a bojkott megszállott támogatója, rosszul viselte a tréfát.

A közösségi médiában közzé tett posztja azonban nem maradt visszhang nélkül, és ezúttal Sarah Idan iraki szépségkirálynő is szót emelt az énekes retorikájával szemben.

„Művészként az lenne a feladata, hogy másokat inspiráljon”

— hangsúlyozta Idan.

„Inkább használja jóra a befolyását, és hozza közelebb egymáshoz az embereket. Sosem értettem azokat a művészeket, akik egy egész országot bojkottálni akartak; elvégre embereknek énekel és nem kormányoknak”.

— tette hozzá az iraki szépségkirálynő Twitter-üzenetében.

Sarah Idan nem első alkalommal állt ki Izrael mellett: 2017-ben — az iraki országos szépségverseny győzteseként — családjával együtt kénytelenné vált elhagyni bagdadi otthonát, amiért közös fotót osztott meg Izrael szépével a Miss Universe versenyen.

A történtek ellenére Idan hat hónappal később a zsidó országba érkezett, ahol biztonságban találkozhatott újra izraeli társával, Adar Gandelsmannal. A bátor iraki lányt a helyiek hősként fogadták.

Idan jelenleg az Egyesült Államokban él családjával, és máig kapcsolatban maradt izraeli barátjával — derül ki a The Jerusalem Post írásából.

Izraelben gőzerővel készülnek az Eurovíziós Dalfesztiválra

Határozott intézkedést helyezett kilátásba Izrael azokkal szemben, akik rendbontásra készülnek.