Egy éven belül atomfegyvere lehet Iránnak

Izraeli titkosszolgálati források is megerősítették a riasztó előrejelzést.

Az izraeli Kan 11 televízió egyik adásában izraeli hírszerző források is alátámasztották Mike Pompeo amerikai külügyminiszter iráni atommal kapcsolatos aggodalmait, mondván, „ha Irán úgy dönt, hogy felgyorsítja ezirányú törekvéseit, egy éven belül nukleáris töltethez juthat” — számolt be erről az Arutz7 portál.

A források azt is megerősítették, hogy Izrael folyamatosan továbbítja témában megszerzett információit a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek, azonban a bürokrácia miatt sajnos lassan dolgozzák azt fel.

Irán a szerdai napon letartóztatta a NAÜ egyik ellenőrét, majd lefoglalta útiokmányait is. Az ellenőrt nem sokkal ezután elengedték.

Massimo Aparo, az ügynökség vezető ellenőre a héten egy bécsi, zártkörű megbeszélésen a jelen levő diplomatáknak elmondta, Irán folyamatosan elhárít minden olyan kísérletet, mellyel a Benjamin Netanjahu által az ENSZ Közgyűlésen említett raktárban talált természetes urán részecskék forrását igyekeztek felderíteni.

Áprilisi jelentésekből derült ki, hogy a NAÜ megvizsgálta a szóban forgó raktárat, és egyértelműen uránra utaló nyomokat talált.

Atombibi — Netanjahu új iráni atomfegyvert fejlesztő létesítményről mutatott be felvételt

Újdonság a most leleplezett létesítménnyel kapcsolatban, hogy itt már fizikailag is dolgozhattak az iráni atomfegyveren.