Izraeli „megszállásról” szóló fotókiállítást dicsért Ilhan Omar

A demokrata képviselőnő ismét kitett magáért.

Idén is megtartották a J Street nevű amerikai progresszív zsidó szervezet éves konferenciáját Washingtonban, ahol többek között a Breaking the Silence (magyarul Megtörni a csendet) nevű szervezet egyik fotókiállítása is a figyelem középpontjába került – írta az Arutz7.

A szervezet bemutatkozója szerint olyan izraeli veterán katonák a tagjai, akik a Második Intifáda idején vagy azután szolgáltak a zsidó állam hadseregében, és most a „megszállt területek” valós mindennapjait próbálják a nyilvánosság elé tárni.

„A munkánk célja, hogy véget vessünk a megszállásnak” – olvasható a honlapjukon szereplő küldetésben.

Ennek a korántsem elfogulatlan igyekezetnek lett a támogatója Ilhan Omar demokrata képviselőnő is, aki korábban a BDS nevű Izrael-ellenes mozgalom mellé is odaállt, és rendszeresen botrányokat kelt az zsidó állammal szembehelyezkedő nyilatkozataival, bejegyzéseivel.

Omar kedd reggel a Twitteren dicsérte meg a kiállítást.

„A beismerés az első lépés a békéhez. Azáltal, hogy megosztjátok a történeteiteket, a megszállás felszámolásához vezető utat készítitek elő” – írta bejegyzésében.

Ilhan Omar on Twitter: „Thank you to @YehudaShaul and the Israeli veterans of @BTSIsrael for the moving exhibit on the occupation in Hebron at #jstreet2019. Acknowledgment is the first step to peace. By sharing your stories, you are paving a path to the end of occupation. pic.twitter.com/9cndQ8BnPD / Twitter”

Thank you to @YehudaShaul and the Israeli veterans of @BTSIsrael for the moving exhibit on the occupation in Hebron at #jstreet2019. Acknowledgment is the first step to peace. By sharing your stories, you are paving a path to the end of occupation. pic.twitter.com/9cndQ8BnPD

Amint korábban írtunk róla, a J Street konferenciáján Bernie Sanders demokrata elnökjelölt-aspiráns is megjelent, aki kijelentette, hogy a jövőben Gázába küldené az Izraelnek járó amerikai támogatásokat. A rendezvényen továbbá olyan izraeli közszereplők és politikusok is részt vettek, mint Ehud Barak korábbi miniszterelnök és Ayman Odeh, az Egyesül Arab Lista parlamenti képviselője.