Ocasio-Cortez az Izrael-ellenes bojkottmozgalom mellett

A demokrata kongresszusi képviselőnő ismét a zsidó állam ellen lép fel.

Alexandria Ocasio-Cortez is aláírta azt a határozatot, ami Ilhan Omar kezdeményezésére támogatásáról biztosítja az nyíltan Izrael-ellenes BDS (Boycott, Divestment, Sanctions) nevű mozgalmat.

A Jewish News Syndicate beszámolója szerint az állandó botrányairól elhíresült demokrata képviselőnő, Omar azt mondta korábban a bojkottot támogató javaslat beadása előtt, hogy azzal az amerikai értékek mellett szeretnének kiállni,

„amik alátámasztják és hitet adnak ahhoz, hogy képesek vagyunk gyakorolni az alkotmány első módosításában szereplő jogainkat a bojkottálást illetően”

— fogalmazott az Al-Monitor újságírójának a dokumentum kapcsán, aminek szövege a mozgalmat a náci Németország és a Szovjetunió ellen hirdetett egykori bojkottkezdeményezésekhez hasonlítja.

Az Omar által elindított kezdeményezést egy tucat másik demokrata képviselő is támogatásáról biztosította — köztük Julian Castro, aki a 2020-as demokrata elnökjelöltségéért is versenybe szállt.

Múlt héten egyébként az amerikai képviselőházban is napirendre került a BDS mozgalom, és 398 támogató szavazat mellett elfogadták azt a határozatot, amiben elítélték az Izrael-ellenes bojkottot.

A határozat ellen mindössze 17-en tették le a voksukat — nem meglepő módon Ocasio-Cortez és Ilhan Omar, valamint Rashida Tlaib is, akiket hangos Izrael-ellenes botrányaik és antiszemita kijelentéseik miatt nemrég Donald Trump amerikai elnök is heves kritikákkal illetett a közösségi médiában.

Trump esete a négy nővel és a lágerekkel

Amerikában győzött a polkorrekt őrület: nem számíti felháborítónak a náci lágerekhez hasonlítani a menekülttáborokat. Seres László publicisztikája.