Sanders infarktusa után New Yorkban tért vissza kampányhadjáratához

Szívinfarktusa után először állt megint hívei elé Bernie Sanders szombaton New Yorkban. A nagy tömeg mellett új, politikailag elkötelezett híve, az Izrael-ellenes Alexandria Ocasio-Cortez is tapsolt a zsidó szenátornak.

A vermonti radikális politikus a hónap elején Las Vegasban lett rosszul, és most, alig pár héttel műtéti beavatkozása után visszatért a demokrata elnökjelölt-aspiránsok küzdelmébe. Szombaton mintegy 20-25 ezer ember volt kíváncsi rá személyesen is a queensi rendezvényen – írja a JTA.

Nem csak győzni fogunk. Át fogjuk formálni az országot

– üzente híveinek a politikus, aki mindezt Twitter oldalán is megerősítette.

Bernie Sanders 2019 szeptemberében. Fotó: Wikimedia commons/Jackson Lanier

Sanders olyan ismert radikális gondolkodók társaságában vett részt a kampányrendezvényen, mint Michael Moore filmrendező vagy Minnesota az oldalunkon már számos alkalommal idézett progresszív képviselője, Alexandria Ocasio-Cortez.

Bernie Sanders on Twitter: „We’re not only going to win.We’re going to transform the country.Thank you to the more than 25,000 people in Queens who made this an incredible day. #BerniesBack pic.twitter.com/4mWRoPeZcd / Twitter”

We’re not only going to win.We’re going to transform the country.Thank you to the more than 25,000 people in Queens who made this an incredible day. #BerniesBack pic.twitter.com/4mWRoPeZcd

Az ismert antiglobalista Moore – az azonnali.hu beszámolója szerint – azt mondta, hogy

„üzenjük Manhattan bankjainak, cégeinek, médiakonszernjeinek, hogy nyugodtan féljenek”.

Hozzátette Sanders egészségügyi állapotával kapcsolatban:

„Sanders győzelme esetén csak egy valaki fog szívinfarktust kapni: a Wall Street remélhetőleg”.

Ocasio-Cortez azért szólalt fel, hogy hivatalosan is támogatásáról biztosítsa Sanderst a demokrata elnökjelöltségért folyó versenyben.

USA: Izrael-gyűlölettel erősítik Bernie Sanders kampányát

Bejelentették, hogy Ocasio-Cortez, Omar és Tlaib is a vermonti szenátort támogatják az elnökjelöltségért folytatott versenyben.

„Kész vagy-e harcolni azért az emberért, aki ott áll melletted, akinek még a nevét se tudod?”

– kérdezte híveit Bernie Sanders, aki szerint itt kezdődik el a társadalmi szolidaritás, igazságosság, és ennek programját hirdeti meg.

A politikus a többség nevében szólított fel „politikai forradalomra, gyökeres változtatásokra”, majd megköszönte az imákat, amiket mondtak érte a szívinfarktusa után. Végezetül szimpatizánsainak megígérte: „győzniük kell és győzni fognak“.