Ocasio-Cortez hirtelen érzékeny lett az antiszemitizmusra

A Politico „pénzfával” ábrázolta Bernie Sanderst, demokrata társa szerint a jobboldal szándékosan hallgat.

Alexandria Ocasio-Cortez az elmúlt időben többször is azzal került a hírekbe az Amerikai Egyesült Államokban, hogy Izrael-kritikus megjegyzései az antiszemitizmus határát súrolták.

A demokrata képviselőnő legutóbb például holokauszt-idézetekkel védte meg Ilhan Omart, aki rendszeresen okoz botrányokat a zsidóságot erősen sértő kijelentéseivel.

Ocasio-Cortez fél a zsidó lobbitól

A demokrata politikus szerint az AIPAC „le akarja vadászni”.

Ocasio-Cortez ezúttal pártjának egyik elnökjelöltje mellett kardoskodott, miután a Politico Bernie Sandersről cikkezett.

A pénteken közzétett írás szerzője, Michael Kruse arra kereste a választ, hogyan válhatott egy szegény háttérből érkező demokrata szocialista politikus „három otthonnal rendelkező milliomossá”.

A lap munkatársa Sanders egyik barátját is megszólaltatta, aki egy „k**** olcsó fiának” nevezte a zsidó származású politikust.

A lap szerint Sanders vagyonát közel 2 millió dollárra becsülik.

A cikk megjelenése után Ocasio-Cortez a Twitteren tett közzé bejegyzést, amiben azt kérdezte, ezúttal a közvélemény miért nem minősíti antiszemitának a „pénzfával” ábrázolt amerikai politikusról írtakat.

„Csak azért hagyják mindezt szó nélkül, mert egy olyan progresszív politikusról van szó, akit nem kedvelnek?” — vetette fel a bejegyzésében a baloldali képviselőnő.

Majd ezt tette hozzá:

„Akik erre magyarázatot találnak, azok az elsők, akik Ilhan Omarra ugranak, amikor szavait kiragadják azoknak kontextusából”.

Alexandria Ocasio-Cortez on Twitter: „Notice the people willing to explain this away, yet when Ilhan’s words are taken out of context, they are the 1st to jump on her.Look at how these accusations are selectively enforced on the left, esp when it’s the *alt-right* actually committing antisemitic violence in the US. / Twitter”

Notice the people willing to explain this away, yet when Ilhan’s words are taken out of context, they are the 1st to jump on her.Look at how these accusations are selectively enforced on the left, esp when it’s the *alt-right* actually committing antisemitic violence in the US.

Végül Ocasio-Cortez egy olyan cikket is megosztott, ami a republikánus párthoz kötődő antiszemita megnyilvánulásokhoz kötődik — derül ki a Jerusalem Post írásából.

A demokrata kongresszusi képviselőnő nem egyedül találta botrányosnak a Politico írását Sandersről. A politikus személyzeti főnöke, Ari Rabin-Havt szintén antiszemita „beütésűnek” bélyegezte az amerikai lap írását és ábrázolását.

Már a demokraták is megelégelték képviselőjük antiszemitizmusát

Ilhan Omar szerint Izrael támogatása „hűségnyilatkozat egy idegen állam mellett.”