Ocasio-Cortez hirtelen érzékeny lett az antiszemitizmusra

A Politico „pénzfával” ábrázolta Bernie Sanderst, demokrata társa szerint a jobboldal szándékosan hallgat.

Alexandria Ocasio-Cortez az elmúlt időben többször is azzal került a hírekbe az Amerikai Egyesült Államokban, hogy Izrael-kritikus megjegyzései az antiszemitizmus határát súrolták.

A demokrata képviselőnő legutóbb például holokauszt-idézetekkel védte meg Ilhan Omart, aki rendszeresen okoz botrányokat a zsidóságot erősen sértő kijelentéseivel.

Ocasio-Cortez fél a zsidó lobbitól

A demokrata politikus szerint az AIPAC „le akarja vadászni”.

Ocasio-Cortez ezúttal pártjának egyik elnökjelöltje mellett kardoskodott, miután a Politico Bernie Sandersről cikkezett.

A pénteken közzétett írás szerzője, Michael Kruse arra kereste a választ, hogyan válhatott egy szegény háttérből érkező demokrata szocialista politikus „három otthonnal rendelkező milliomossá”.

A lap munkatársa Sanders egyik barátját is megszólaltatta, aki egy „k**** olcsó fiának” nevezte a zsidó származású politikust.

A lap szerint Sanders vagyonát közel 2 millió dollárra becsülik.

A cikk megjelenése után Ocasio-Cortez a Twitteren tett közzé bejegyzést, amiben azt kérdezte, ezúttal a közvélemény miért nem minősíti antiszemitának a „pénzfával” ábrázolt amerikai politikusról írtakat.

„Csak azért hagyják mindezt szó nélkül, mert egy olyan progresszív politikusról van szó, akit nem kedvelnek?” — vetette fel a bejegyzésében a baloldali képviselőnő.

Majd ezt tette hozzá:

„Akik erre magyarázatot találnak, azok az elsők, akik Ilhan Omarra ugranak, amikor szavait kiragadják azoknak kontextusából”.

Végül Ocasio-Cortez egy olyan cikket is megosztott, ami a republikánus párthoz kötődő antiszemita megnyilvánulásokhoz kötődik — derül ki a Jerusalem Post írásából.

A demokrata kongresszusi képviselőnő nem egyedül találta botrányosnak a Politico írását Sandersről. A politikus személyzeti főnöke, Ari Rabin-Havt szintén antiszemita „beütésűnek” bélyegezte az amerikai lap írását és ábrázolását.

Már a demokraták is megelégelték képviselőjük antiszemitizmusát

Ilhan Omar szerint Izrael támogatása „hűségnyilatkozat egy idegen állam mellett.”