Az Izraeli Véderő csak „hollywoodi hadsereg” – üzente a Hezbollah feje titkos óvóhelyéről

A libanoni Hezbollah terrorszervezet vezetője, Hasszán Naszrallah azt mondta kedden, hogy az izraeli hadsereg gyengeséget mutatott a hó eleji incidens során — írja az Ujkelet.live.

Mint emlékezetes, szeptember 1-jén álevakuálást hajtott végre a terrorszervezet célkeresztjébe kerülő izraeli páncélozott csapatszállító jármű „sebesült katonáival”.

„A legendás és legyőzhetetlen [Izraeli Védelmi Erők] egy hollywoodi hadsereggé vált, amely filmekben játszik, mert gyenge, bárgyú, ostoba és gyáva lett,” mondta Naszrallah. „Legközelebb nem egy katonai járművet támadunk, hanem többet, és egy helyett több helyen. Nem fogunk több hollywoodi filmet látni.”

Mint arról lapunk is beszámolt, a Irán támogatását élvező terrorszervezet szeptember elsejei páncéltörős támadása után bejelentette, hogy harcosai megsemmisítettek egy izraeli katonai járművet Avivimnál, megölve és megsebesítve a benne ülőket. A Hezbollah még arról is beszámolt, hogy nem avatkozott bele az izraeli hadsereg mentőakciójába a támadás helyszínén.

Az izraeli hadsereg – a lélektani hadviselés taktikájával élve – az ellenség félrevezetése céljából a találatot ért járműhöz helikoptert küldött, és a „sérülteket” a haifai Rambam Orvosi Központba evakuálta. Az álevakualásról videó is készült.

Fél óra választotta el Izraelt a háborútól?

Csak szerencse és okos trükközés miatt nem volt áldozata a Hezbollah hétvégi rakétatámadásának. 

Az izraeli hadsereg kezdetben nem kommentálta a híreket, órákkal később viszont bejelentette, hogy a támadásnak nincs sérültje.

A rakétatámadásra reagálva a hadsereg megtorlótámadásba lendült dél-libanoni célpontok ellen, mintegy 100 tüzérségi lövedéket és bombát használva.

„Lángba fog borulni a régió”

A terrorista vezér továbbá figyelmeztetett az Irán elleni háború esetleges kôvetkezményeire is.

„Bármely Iránnal szembeni háború lángba fogja borítani a régiót, országokat és népeket pusztítva el. Ez az ellenállás teljes tengelye elleni háború lesz. Nem leszünk semlegesek a jó és a rossz közötti csatában. Ez a háború Izrael, az amerikai hegemónia és jelenlét végét fogja jelenteni a régióban.”

Mint emlékezetes, idén tavasszal lényegében ugyanezekkel a szavakkal fenyegette Naszrallah Donald Trump amerikai elnököt.

Naszrallah egyébként 2006 óta bújkál titkos rejtekhelyeken az izraeli erők és titkosszolgálat elől.

A perzsák már a spájzban vannak

Az iráni iszlamista rezsim szárazföldi hídja hatalmas katonai bázissal nyújtózkodik tovább a zsidó állam és a Földközi-tenger felé a szír-iraki határon át.