A perzsák már a spájzban vannak

Az iráni iszlamista rezsim szárazföldi hídja hatalmas katonai bázissal nyújtózkodik tovább a zsidó állam és a Földközi-tenger felé a szír-iraki határon át.

Az amerikai Fox News hírcsatorna szerezte meg azokat a műholdas felvételeket, amelyeken jól látszik az iráni katonai bázis építése Szíriában, közel az iraki határhoz – írja a Ynetnews.

Néhány hónapon belül több ezer katonát telepíthetnek oda.

Irán nem adta fel, hogy erősítse katonai jelenlétét Szíriában, ahogy azt a most megszerzett felvételek is bizonyítják. Az iszlám állam minden eddiginél nagyobb katonai bázis épít és azt tervezi, hogy katonák ezreit telepíti a létesítménybe.

A nyugati hírszerzési forrásokból származó műholdas felvételeken az látszik, hogy Irán a szíriai-iraki határ közelében építi a bázist, éppen azon a területen, ahol Izrael már több iráni célpontot is támadott az elmúlt hónapokban.

Bár az építkezést még nem fejezték be, a bázis a következő hónapokban már üzemelhet – mondta az izraeli civil műholdas cég, az ImageSat elemzője.

A bázis kevesebb, mint 320 kilométerre van az amerikai hadsereg egyik iraki állásától, öt különböző épületből áll, amelyeket hatalmas földrakások veszek körül. Ezek alkalmasak precíziós, irányított rakéták elhelyezésére – mondják a szakértők.

The Threat of Hezbollah and Iran’s Military Entrenchment

Articles: https://www.i24news.tv/enLive: https://video.i24news.tv/page/live?clip=5a94117623eec6000c557fec Replay: https://video.i24news.tv/page/5ab2981123eec…

Izrael már több száz légitámadást hajtott végre Szíriában az elmúlt években, elsősorban fejlett rakétákat gyártó üzemek, azok raktárai ellen, valamint Iránból feltételezhetően a Hezbollah síita terrorszervezetnek irányuló fegyverszállítmányok ellen.

A legutóbbi izraeli támadás Szíriában a múlt héten történt. Az izraeli hadsereg (IDF) több célpontot támadott a főváros Damaszkusz közelében, annak érdekében, hogy megakadályozzák az Iráni Forradalmi Gárda Al-Kudsz különleges egységét merényletek elkövetésében.

Izrael csapást mért az iráni erők elit egységeire Szíriában

Izraeli repülőgépek csapást mértek Damaszkuszhoz közeli célpontokra szombaton éjfél előtt.

Az IDF közlése szerint az Al-Kudsz Szíriából, drónokkal támadott volna izraeli célpontokat.

A libanoni terrorszervezet, a Hezbollah elismerte, hogy legalább két vezetőjét megölték a támadásokban.

Új harci drónt mutatott be Irán

A perzsák szerint a harceszköz Irán területén kívül, „ellenséges térségekben” is bevethető.