A Hezbollah megtorlást ígér elesett harcosaiért

A Hezbollah mostantól minden izraeli drónt le fog lőni, amely berepül Libanon légterébe — jelentette ki vasárnap Hasszan Naszrallah, a síita terrorszervezet vezetője pár órával az után, hogy libanoni források szerint két izraeli drón csapódott a szervezet bejrúti irodájába.

Naszrallah szerint az egyik távirányítású repülőgép alacsonyan repült, és az izraeli légierő „öngyilkos küldetésre” küldte, amit a terrorista vezér világos agressziónak nevezett.

Mint azt azonban lapunk is megírta, izraeli források szerint a drónokról kiadott képek iráni gyártmányú drónokat mutatnak, nem pedig izraelieket.

Mégsem izraeli drónok zuhantak Bejrútra?

A drónok iráni gyártásúak lehettek, ám ez különösebben nem zavarja a libanoni miniszterelnököt, aki továbbra is Izraelt vádolja.

Hasszan Naszrallah arról is beszélt, hogy előző nap a terrorszervezet két tagja halt meg abban a légitámadásban, amelyet a szíriai főváros, Damaszkusz mellett hajtott végre az izraeli légierő.

A Hezbollah vezetője ezzel kapcsolatban megtorlást ígért.

Izrael azzal indokolta a csapásokat, hogy az iráni erők dróntámadásra készültek a zsidó állam ellen.

Naszrallah ezzel szemben azt állítja, hogy a Hezbollah pihenőházát érte találat, és ezzel egybecseng az is, hogy Irán is úgy nyilatkozott, hogy Szíriában lévő „tanácsadóit” és létesítményeit nem érte támadás.

A síita Hezbollah terrorszervezet Irán támogatását élvezi, és mindketten Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszerét támogatják a szíriai konfliktusban.

Ismét háborúra kell készülnie Izraelnek?

Hasszán Naszrallah, a Hezbollah terrorszerv vezetője állítólag nyárra jósolta a konfliktust.