Izraelben Isten után Trump következik?

Az izraeliek úgy szeretik Trumpot, mint a zsidók királyát – mondta egy erősen republikánus amerikai rádiós a műsorában, akit aztán a Twitteren idézett Donald Trump, megköszönve a kedves szavakat – írja a The Times of Israel. Közben az elnök azt is világossá tette, hogy szerinte ki a nem lojális szavazó – számolt be a Jewish Telegraphic Agency.

Az amerikai elnök Wayne Allyn Root rádiós műsorából idézett a Twitteren, aki szerint Trumpot a zsidó államban Izrael királyának tartják, miközben az amerikai zsidók azt se tudják, hogy mit tesz ebben az ügyben.

„Trump elnök a legnagyobb politikai vezető a zsidók és Izrael számára a világtörténelemben, nem csak az amerikaiban. Ő a legjobb elnöke Izraelnek a világtörténelemben, és az izraeli zsidók úgy szeretik őt, akár Izrael királyát. Úgy szeretik, mint Isten második eljövetelét”

– idézte a Twitteren Trump a rádiós szavait.

„De az amerikai zsidók nem ismerik és nem szeretik. Azt sem tudják, hogy mit tesz vagy miket mond. Ha folytatja azt, amit elkezdett, az jó az összes zsidónak, feketének, melegnek, mindenkinek, és főleg azoknak Amerikában, akik munkát keresnek”

– tette hozzá Wayne Allyn Root.

Trump hálásan köszönte a Twitteren a kedves szavakat.

Közben Kentucky-ban, Luisville-ben járva azt is tisztázta, miért nem tartja lojálisnak azokat a szavazókat, zsidókat és nem zsidókat egyaránt, akik a demokratákra adják a voksukat.

„Ha demokratára szavazol, akkor nem vagy lojális a zsidó emberekhez, és nagyon nem vagy lojális Izraelhez”

– mondta Trump.

Rashida Tlaib republikánus képviselőre és a The Squad-ként ismert csoportjára pedig azt mondta: „Ők antiszemiták, Izrael-ellenesek”.

„Ők lettek a Demokrata párt arca, szerintem a demokraták ezzel nagyon eltávolodtak Izraeltől”

– tette hozzá az amerikai elnök.

Trump ezzel a magyarázattal egy dupla csavart hozott a botrányba, a demokraták ugyanis éppen őt vádolták antiszemita beszéddel, amiért azt mondta, hogy szerinte a demokratákra szavazó zsidók tudatlanok, vagy hűtlenek.

Trump beszólt a demokratákra szavazó zsidóknak, a demokratákra szavazó zsidók meg neki

Az amerikai elnök szerint a demokratákra szavazó zsidók tudatlanok, vagy hűtlenek.

Trump a kijelentést egy sajtótájékoztatón tette, ahol a két Izraelből kitiltott demokrata képviselőről kérdezték.

„Nem hiszem el, hogy erről folytatunk beszélgetést. Hová jutott a Demokrata párt? Hogy lehet, hogy ezt a két embert védik Izraellel szemben?”

— tette fel a kérdést az elnök. Majd hozzátette, hogy azok a zsidók, akik demokratákra szavaznak, vagy tudatlanok vagy nagyon hűtlenek.

Trump külön kitért Ilhan Omarra:

„Omar katasztrófa a zsidó emberek számára. Nem tudom elképzelni, hogy ha vannak zsidók a körzetében, azok képesek rá szavazni.”