Trump beszólt a demokratákra szavazó zsidóknak, a demokratákra szavazó zsidók meg neki

Az amerikai elnök szerint a demokratákra szavazó zsidók tudatlanok, vagy hűtlenek. Az demokrata zsidók szerint ezzel Trump antiszemita kijelentést tett. 

Trump a megjegyzést egy sajtótájékoztatón tette, ahol a két Izraelből kitiltott képviselőről kérdezték. Az elnök elutasította Ilhan Omar ötletét, hogy Amerika vágja el az Izraelnek juttatott amerikai támogatásokat.

„Nem hiszem el, hogy erről folytatunk beszélgetést. Hová jutott a Demokrata párt? Hogy lehet, hogy ezt a két embert védik Izraellel szemben?”

— tette fel a kérdést az elnök. Majd hozzátette, hogy

azok a zsidók, akik demokratákra szavaznak, vagy tudatlanok vagy nagyon hűtlenek

— számolt be a The Jerusalem Post.

Trump külön kitért Ilhan Omarra:

„Omar katasztrófa a zsidó emberek számára. Nem tudom elképzelni, hogy ha vannak zsidók a körzetében azok képesek rászavazni.”

Trump: Tlaib With The Tears „I Don’t Buy It”

Subscribe to our channel! https://goo.gl/pyGqbuTrump responded to Tlaib and Omar’s press conference about being denied entrance to Israel. Or visit our websi…

Az amerikai zsidó szervezetek egy része felháborodottan reagált Trump megjegyzésére. A Jewish Democratic Council (JDC) ügyvezető igazgatója Halie Soifer szerint Trump azt az antiszemita vádat hozta fel, hogy a zsidók nem hűségesek az országhoz amiben élnek.

Az amerikai zsidók 80%-a szavaz a demokratákra.

Akik sivát ültek Trump miatt, avagy miért liberálisok az amerikai zsidók?

Az eltérő tapasztalatok egyre messzebb távolítják egymástól az Egyesült Államok és Izrael zsidóságát.

Az American Jewish Commitee (AJC) így reagált Twitteren:

„Elég volt Elnök úr. Az amerikai zsidóknak, mint ahogy minden amerikainak különböző politikai nézeteik vannak. Az ön nézete a tudásukról és hűségükről attól függően, hogy kire szavaznak az megosztó, tiszteletlen és nem fogadjuk szívesen. Kérjük fejezze be.”

Bernie Sanders is Twitteren reagált:

„Én egy büszke zsidó vagyok és nekem nem okoz gondot a Demokratákra szavazni.”

Bernie Sanders on Twitter: „My message to Trump: I am a proud Jewish person and I have no concerns about voting Democratic. pic.twitter.com/vNEQfRnb5f / Twitter”

My message to Trump: I am a proud Jewish person and I have no concerns about voting Democratic. pic.twitter.com/vNEQfRnb5f