Ted Cruz: a Hezbollah egyre erősebb Dél-Amerikában

Ted Cruz republikánus szenátor arra figyelmeztette a latin-amerikai országokat, hogy ha nem lépnek fel az Irán által pénzelt terrorszervezet ellen, akkor a csoport tovább növekedhet a régióban. 

Az AMIA robbantás 25 évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak Washingtonban. A Hezbollah merényletében 85 ember halt meg és 330-an sérültek meg. Az évfordulóról a Neokohn is megemlékezett. 

Az amerikai fővárosban tartott ünnepségen felszólalt Ted Cruz, a Tea Party mozgalom konzervatív, republikánus szenátora Texasból. Cruz indult a 2016 elnökségért, amiben többek között Ben Shapiro ortodox zsidó sztárújságíró is támogatta.

Cruz arra figyelmeztette az egybegyűlteket, hogy a Hezbollah nem tűnt el a támadás után a térségből — számolt be a The Jerusalem Post.

„Az AMIA felrobbantása nem az első vagy az utolsó terrortámadás volt, amit a Hezbollah elkövetett Dél-Amerikában vagy a föld más pontján. Több mint két évvel a bombázás után a Hezbollah nagyon is jelen van és aktív Argentína, Brazília, és Paraguay hármashatárán. A Hezbollah latin-amerikai növekedése zavartalanul folyik”

— jelentette ki a texasi szenátor.

Ted Cruz megdicsérte Argentína vezetését, amiért terrorszervezetnek nyilvánította a Hezbollahot. Szerinte Brazíliának és Paraguaynak is követnie kéne az argentinok példáját:

„A Hezbollah továbbra is emberek tömegeit radikalizálja Argentínában, Paraguayban és Brazíliában a mecseteken és az iskolákon keresztül, ahol a csoport szélsőséges nézeteit tanítják. Itt az ideje, hogy Dél-Amerika ellene forduljon a Hezbollah komoly és veszélyes jelenlétének a régióban. S annak is itt az ideje, hogy a nemzetközi közösség felvegye a harcot az iráni proxykkal, bármerre is vannak.”

Cruz szerint az Irán elleni kiállásnak a kulcsa, hogy a perzsák által pénzelt terrorcsoportokat féken tartsa a világ. A szenátor szerint

ha Irán azt hirdeti, hogy „halál Izraelre és halál Amerikára”, akkor talán jobb lenne elhinni, hogy így is gondolja.

Ma 25 éve sújtott le a terror az argentin zsidókra

Az AMIA robbantás mögött minden bizonnyal Irán áll, és a korábbi argentin elnök is nyakig sáros lehet az ügyben.