Ocasio-Cortez újra koktélokat kever

Alexandria Ocasio-Cortez egy napra visszatért eredeti foglalkozásához, és ismét pizzát szolgált fel és italokat mixelt egy New York-i étteremben — írja a Reuters.

A demokrata kongresszusi képviselőnő így próbálta népszerűsíteni az éttermi dolgozók és más, borravalóból élő dolgozók fizetésének emelését.

Ocasio-Cortez legalább 15 dolláros órabért szeretne elérni a borravaló megtartása mellett.

Az amerikai törvények az éttermeket, manikűrösöket és autómosókat nem kötelezi arra, hogy megadják a 7,25 dolláros minibálmért, helyette azt teszi lehetővé, hogy egy alacsony garantált bér mellett a borravaló akkora részét tartsák meg az alkalmazottak, ami kiadja az adott államban megszabott minimálbért.

Ocasio-Cortez szerint egyes dolgozók így 2,13 dollárt (619 forintot) keresnek óránként, és „ez nem munka, hanem szerződéses szolgaság”.

A képviselőnő, aki a New York-i Queensboro étteremben dolgozott egy napot, korábban a lapok címlapjára került, mikor a Demokrata párt előválasztásában legyőzte Joe Crowley-t, majd kerületében elnyerte a kongresszusi képviselőhelyet.

Mint ismert, a politikusnő korábban éttermekben dolgozott.

Az utóbbi időben Ocasio-Cortezt azért érte kritika az amerikai zsidó közösség részéről, mert Izraellel kapcsolatban tett erősen elítélő nyilatkozatokat — többek között az amerikai-izraeli szövetség felbontását követelve –, illetve egy holokauszt-idézettel védte meg erősen antiszemita demokrata képviselőtársát, Ilhan Omart.

A palesztinok, mint a zsidó nép „segítői” a holokauszt után?

Rashida Tlaib demokrata képviselő szerint a palesztinok teremtettek „biztos hazát” a holokausztot túlélt zsidóság számára.