Ocasio-Cortez: véget kell vetni Izrael és az Egyesült Államok barátságának!

A Demokrata Párt antiszemitizmussal vádolt kongresszusi képviselője ezt egy adománygyűjtő levelében fejtegette.

Ismét antiszemita-botrányba keveredett Alexandra Ocasio-Cortez demokrata kongresszusi képviselő, miután a Town Hall újabb részleteket idézett Izrael-ellenes kampányfinanszírozási felhívásából.

Mint azt lapunk korábban megírta, a Zsidó Távirati Iroda (JTA) alapján már korábban is ismert volt, hogy Ocasio-Cortez azzal vádolta meg az egyik legnagyobb amerikai-zsidó szervezetet, hogy az „le akarja vadászni őt”, ám a zsidó orgánum nem idézte adománygyűjtő levelének teljes egészét.

Ocasio-Cortez fél a zsidó lobbitól

A demokrata politikus szerint az AIPAC „le akarja vadászni”.

A szöveg nem csak azzal vádolja az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Bizottságot (AIPAC), hogy „le akarja vadászni” személyét, illetve még két antiszemitizmussal vádolt demokrata politikusnőt — Rashida Tlaibot és Ilhan Omart –, amiért

„kérdéseket mertek feltenni a külpolitikánkkal kapcsolatban”.

A szöveg azzal folytatódik, hogy segítséget kér „a lobbicsoportok és érdekkörök elleni küzdelemhez” a kongresszusban.

Ezt követően a levél azonban már nem is titkolja tovább, milyen „érdekkörökre” utal:

„Egyes kongresszusi tagok egyenesen odáig mentek, hogy azt mondták: »Az Egyesült Államok és Izrael kapcsolatának megkérdőjelezése elfogadhatatlan!« Pedig törvényhozásunknak nem így kéne működnie”.

A levél ezek után a kiváló izraeli-amerikai kapcsolatok felszámolása mellett érvelt:

„Sem ennek a kormánynak, sem pedig másoknak nem szabad [olyan szövetségesekkel rendelkeznie], akik különleges helyzetet vagy kapcsolatot élveznek”.

A levél végén a fentiekkel szembenálló módon felszólítottak az „antiszemitizmus, fekete-ellenesség, homofóbia, rasszizmus és előítéletesség mindenfajta formája elleni harcra”.