Trump: „nagyszerű fickó” a zsinagógai támadásban megsérült rabbi

Az amerikai elnök telefonon nyilvánított részvétet Goldstein rabbinak, aki a polwayi zsinagógai lövöldözésben sérült meg — számolt be róla az Arutz7 izraeli hírportál.

Donald Trump szerint a rabbi „nagyszerű fickó, aki másokon akart segíteni.”

Az amerikai elnök hétfőn dicsérte meg a szombaton megtámadott zsinagóga rabbiját, miután telefonon részvétet nyilvánított a közösség veterán tagja, a 60 éves Lori Gilbert-Kaye halálával kapcsolatban halálával kapcsolatban, aki a 19 éves John t. Earnest által okozott tűzharcban vesztette életét.

Gyilkos merénylet egy kaliforniai Chabad zsinagóga ellen

Donald Trump valószínűnek nevezte, hogy „gyűlöletből fakadó bűntettről” van szó.

„Tegnap hosszan beszélgettem Yisroel Goldstein rabbival a powayi chabad vezetőjével, mely során a legmélyebb együttérzésemről biztosítottam őt és mindazokat, akik érintettek voltak a kaliforniai lövöldözésben,”

— írta twitter-üzenetében Trump hétfőn.

„Micsoda nagyszerű fickó. Legalább egy ujját ellőtték, és csak a többieken akart segíteni. Nagyon különleges ember!”

Goldstein rabbi szerint az elnök kihangsúlyozta milyen családi kapcsolatok kötik a zsidósághoz, valamint erőteljes támogatását Izrael irányában.

A rabbi azon kérdésére, hogy hogyan tervezi kezelni az antiszemitizmust, Trump a következőképpen felelt:

„Tudja, van egy zsidó vejem, a lányom is és az unokáim is zsidók. Szeretem és támogatom Izraelt. Éppen most csatoltam a Golán fennsíkot Izraelhez, és költöztettem át a nagykövetséget. Szeretettel vagyok a zsidó nép felé.”

A chabad rabbi teljesen felvillanyozódott a hívástól, mivel életében először beszélt amerikai elnökkel telefonon. Trump különösen jó benyomást tett rá:

„Nagyon kedves volt, és nagylelkűen bánt a szavaival.”