Pirkadat: Díszsortűz és kakukktojás a zsidónegyedben

A Neokohn főszerkesztő-helyettese

 

Portálunk munkatársa, Seres Attila ma reggel ismét Breuer Péter vendége volt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.

A beszélgetés során a Magyar-Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) délutáni, a Dohány utcai zsinagóga előtti térre tervezett, és a Neokohn által is ajánlott 1848-as ünnepség beharangozójától, az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportját vezető Manfred Weber eheti látogatásának rövid értékeléséig is eljutottak.

Ma délután lőni fognak a Dohány utcai zsinagógánál

Kóser vattacukor, díszlövés ágyúval, sófárfúvás, galambröptetés, lufieregetés, jeltánc is várja az érdeklődőket a Tarlós István főpolgármester fővédnökségével rendezendő 1848-as ünnepségre.

Seres a budapesti vizit kapcsán kiemelte, jelzésértékűnek tartja, hogy a német politikus demonstratívan a magyar miniszterelnökkel vitában állókhoz látogatott el, vagyis az Orbán Viktorral folytatott megbeszélését követően előbb a CEU-ra, majd a Mazsihiszhez vezetett az útja.

Lauderrel és a Mazsihisszel is tárgyalt Weber

Az Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetője Orbán Viktorral találkozott, majd a CEU-ra és a Síp utcába is ellátogatott.

Szóba került Ronald Lauder rejtélyes felbukkanása a Síp utcában, amelyről fotó is készült, viszont a Mazsihisz közleményében meg sem említették a Zsidó Világkongresszus elnökét. Kollégánk elárulta, hogy erről Fülig Jimmy klasszikus kérdése jutott az eszébe:

„Kavarja ez, vagy nem kavarja?”

Fotó: Heisler András Mazsihisz elnök Facebook oldala

A reggeli műsor záró perceiben a beszélgetőpartnerek a Golán-fennsík nemzetközi jogi státuszának tisztázására is kísérletet tettek, érdemes megnézni az eredményt.

A műsort itt tekintheti meg: